tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Opnieuw duizenden jongeren op 41e EO-Jongerendag

Opnieuw duizenden jongeren op 41e EO-Jongerendag

Zaterdag 6 juni, live te volgen van 13.30-16.00 uur via NPO 2.

Na een knallende en indrukwekkende opening is vanmiddag de 41e EO-Jongerendag van start gegaan in het GelreDome in Arnhem. Zo'n 25.000 jongeren zijn hier samen op het grootste christelijke jongerenevent in Europa: de EO-Jongerendag. De 21-jarige presentator Joram Kaat zet dit jaar voor het eerst zijn stappen op dit grote podium. Hij begint het evenement door te vertellen wat voor hem de EO-Jongerendag is. Joram: "Het is niet het spektakel wat op mij het meeste indruk maakt. We zijn hier voor één reden, voor één persoon en dat is Jezus. Samen ontdekken wie Hij is. Wat gaaf!" Er heerst vandaag een goede sfeer en de dag verloopt zonder incidenten. De jongeren springen mee tijdens optredens van de (inter)nationale bands Hillsong Young & Free, Switchfoot, Royal Tailor, Draw The Parade en de BEAM Worshipband. Naast het luisteren naar muziek en sprekers wordt er vandaag ook actie gevoerd en geld ingezameld om gevluchte Irakese jongeren te ondersteunen. BEAM - het jongerenmerk van de EO, doet nog tot 16.00 uur live verslag van de dag op NPO 2 en tot 21.00 uur via eo.nl/jongerendag. De regie van de EO-Jongerendag is weer in handen van David Grifhorst, regisseur van o.a. The Passion en de 3FM Awards.

Wat begon als een bijeenkomst van vijftienhonderd bezoekers is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch feest met duizenden jongeren. Al 41 jaar is de EO-Jongerendag hét christelijke jongerenevent van Nederland en Europa. BEAM - het jongerenmerk van de EO - wil met de EO-Jongerendag dat jongeren Jezus beter mogen leren kennen en geïnspireerd worden om te leven zoals Hij. Daarom ook dit jaar het thema 'Jesus is', waar spreker Kees Kraayenoord en de internationale spreker/kunstenaar. Eric Samuel Timm op ingaan. BEAM wil daarnaast jongeren met verschillende achtergronden op positieve wijze met elkaar in contact brengen.

Goede doel
BEAM vraagt dit jaar aandacht voor vluchtelingen in Irak. In dit land zijn 1,9 miljoen mensen uit hun vertrouwde omgeving gevlucht, in de meeste gevallen voor de terreur van IS. In samenwerking met Stichting World Vision en Stichting Gave wordt er vandaag geld ingezameld om gevluchte Irakese jongeren te ondersteunen. Met dit geld wordt een activiteitencentrum gebouwd, waar zij in alle veiligheid een opleiding kunnen volgen, een gesprek kunnen voeren of simpelweg kunnen ontspannen.

Live-uitzending
De EO-Jongerendag is vanmiddag van 13.30-16.00 uur live te volgen op NPO 2 en tot 21.00 uur via eo.nl/jongerendag.

Muziekspecial
Op zondag 7 juni zendt NPO 3 de EO-Jongerendag Muziekspecial uit om 22.30 uur. Dit is een 45 minuten durend programma met muziek van en interviews met de vier artiesten van deze 41e EO-Jongerendag.

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen
T. 06 - 13 07 85 80
E. thamar.nelissen@remove-this.eo.nl