tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Pauw en Witteman in nieuw seizoen Adieu God?

Pauw en Witteman in nieuw seizoen Adieu God?

Adieu God?, vanaf zondag 15 november, 23.35 uur, NPO 2

Op zondag 15 november begint een nieuw seizoen van het EO-programma ‘Adieu God?’, waarin Tijs van den Brink in gesprek gaat met kerkverlaters. In dit seizoen de volgende gasten: Marion Pauw, Paul Witteman, Jan Siebelink, Arthur Japin, Typhoon, Jandino Asporaat en Pia Douwes. Ondanks hun christelijke opvoeding zeiden zij de kerk vaarwel. Verlieten ze daarmee ook God en hun geloof? Het nieuwe seizoen is opgedeeld in twee delen: de eerste drie afleveringen worden uitgezonden in november 2015 en de overige vier afleveringen in januari 2016. In de eerste aflevering de Nederlandse schrijver en essayist Jan Siebelink.

Aan de keukentafel
Open, maar ook heel persoonlijke gesprekken over God, de kerk en geloven, gewoon ‘aan de keukentafel’ bij BN’ers thuis, of in de kerk van hun jeugd; dat is de insteek van Adieu God?. Ondanks hun religieuze opvoeding kwam er een moment dat de gasten van Adieu God? hun banden met de kerk verbraken. Is het verhaal achter hun beslissing een confronterende spiegel voor christenen, of ligt de oorzaak van hun kerkverlating elders?

Aflevering 1 – Jan Siebelink – 15 november
Jan Siebelink beschreef het zware geloof van zijn vader in ‘Knielen op een bed violen’, maar vertelt nu in zijn nieuwe roman ‘Margje’ ook over zijn moeder. Zelf deed hij belijdenis in de Hervormde Kerk, maar besloot als jonge dertiger op een ochtend resoluut de kerk uit te lopen om nooit meer terug te keren. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij ontdekt dat het geloof zelf hem niet loslaat.

Aflevering 2 – Marion Pauw – 22 november
Thrillerschrijfster Marion Pauw groeide op in een evangelische kerk. De kerk verloor haar interesse, maar na een verblijf in Canada koos ze vol enthousiasme voor het geloof en liet zich dopen. Na een ongevoelige opmerking van een kerkleider over haar seksleven keerde ze de kerk voor de tweede keer en definitief de rug toe.

Aflevering 3 – Paul Witteman – 29 november
Paul Witteman zong als koorknaap in de kerk in Overveen. Hij hield er een levenslange liefde voor Bach en andere religieuze muziek aan over, maar het geloof beklijfde niet. Met het ouder worden achtervolgt de doodsangst hem steeds meer.

Zestig leerzame gesprekken
Presentator Tijs van den Brink heeft inmiddels zestig afleveringen gemaakt en leert nog steeds van de gesprekken met de bekende kerkverlaters: “Veel mensen haken af vanwege het gedrag van anderen. Het is goed je daarvan bewust te zijn. Maar ook van het beeld van God dat we in de kerken soms geven”.

Foto's

Download foto Tijs van den Brink

Foto’s van aflevering 1 t/m 3 volgen nog.

Website

Contactpersoon pers

Contactpersoon Pers
Thamar Nelissen
T 06 13 07 85 80
E thamar.nelissen@remove-this.eo.nl