tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Pia Douwes adviseert kerken in nieuw seizoen 'Adieu God?'

Pia Douwes adviseert kerken in nieuw seizoen 'Adieu God?'

Vanaf zondag 24 januari, 23.35 uur, NPO 2

Ook in een nieuw seizoen 'Adieu God?' ontmoet Tijs van den Brink bekende Nederlanders die christelijk opgroeiden maar op latere leeftijd afstand namen van de kerk. Tijs onderzoekt wat hen dreef tot die keuze. Welke gebeurtenissen gingen daaraan vooraf? Op 24 januari spreekt Tijs met musicalster Pia Douwes. Ze spreken af op een bijzondere plek: het Eemklooster in Amersfoort. Pia was twaalf jaar toen zij, op eigen verzoek, naar het toenmalige katholieke meisjesinternaat ging. Bijna al haar ooms en tantes waren non of priester, iets dat voor Pia heel normaal was. Inmiddels gaat ze zelf niet meer naar de kerk. Tijs is benieuwd welk advies Pia de kerken zou geven om de boodschap van het evangelie op een aantrekkelijke wijze over te brengen.

Jandino Asporaat (31 januari)
Cabaretier en presentator Jandino Asporaat groeide op in een zeer gelovig milieu. In Rotterdam ging hij naar een pinkstergemeente waar hij veel herinneringen aan heeft. Tijs verrast hem tijdens het gesprek door een Smurf op tafel te leggen. Wat heeft dat met Jandino’s kerkelijke achtergrond te maken? En gelooft hij nog in God?

Arthur Japin (7 februari)
Schrijver Arthur Japin vertelt aan Tijs van den Brink over zijn katholieke opvoeding. Hij vond de mis prachtig, maar met de biecht had hij moeite. Arthur werd jarenlang gepest en vroeg zich af wat hij zelf dan verkeerd had gedaan. Als kind voerde hij gesprekken met ‘Jezuke’, zoals hij Jezus noemde, maar op den duur was het meer een monoloog en stopte hij ermee. Inmiddels gelooft hij niet meer, ook al zou hij dat wel willen.

Download foto's

Contactpersoon Pers

Geertine Zwijnenburg
T 035 647 4703
E geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl