tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Planet Earth II: het leven in al zijn pracht

Planet Earth II: het leven in al zijn pracht

Vanaf 1 januari 2017 iedere zondagavond 20:20 uur op NPO1

De EO start het nieuwe jaar met de spectaculaire serie Planet Earth II, het vervolg op de gelijknamige BBC-serie van tien jaar geleden.

In Planet Earth II maken we een indrukwekkende verkenningstocht naar de eilanden, bergen, jungles, woestijnen, graslanden en steden van de wereld. Elke aflevering bevat verschillende verhaallijnen, op locaties verspreid over heel de wereld. We komen oog in oog te staan met bijzondere dieren en maken grandioze reizen door adembenemend mooie natuurgebieden, op zoek naar de extreme krachten die het leven in al die markante landschappen beïnvloeden.

De makers hebben dit keer letterlijk een ander perspectief gekozen. In plaats van een helikopterperspectief (van bovenaf neerkijken op de wereld en haar schoonheid) zien we nu het landschap door de ogen van de dieren zelf. Met dit perspectief komt de kijker extreem dicht bij de dieren en hun ervaringen. Om dit effect te bereiken werden camera’s o.a. gecamoufleerd en op afstand bediend.

Er werd drie jaar gewerkt aan Planet Earth II met als resultaat 13 uur meeslepende televisie. De verschillende productieploegen maakten 117 filmtrips in 40 landen. En dat gedurende ruim 2.000 draaidagen.

Planet Earth II is een BBC-productie en wordt voor de uitzendingen op NPO 1 ingesproken door de Nederlandse voice-over Peter Drost.

Vanaf week 50 is aanvullende informatie, waaronder de kijklink naar aflevering 1, beschikbaar op aanvraag.

Download foto's

Foto's Planet Earth II:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

 

 

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot
M 06-21573127
E cornelis.vlot@eo.nl