tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Protestant Knevel in de ban van de paus

Protestant Knevel in de ban van de paus

Vanaf dinsdag 9 augustus om 21:15 op NPO 2

Paus Franciscus ontpopt zich als een paus met een missie. Hoe kan het dat deze paus in korte tijd het negatieve imago van de katholieke kerk heeft weten te kantelen? In de vierdelige EO-serie 'In de ban van de Paus’ gaat Andries Knevel op zoek naar het geheim achter het succes van deze paus.

In de eerste aflevering blikken we terug op de verkiezing van paus Franciscus op het Sint Pietersplein op 13 maart 2013. Op hetzelfde plein ontmoeten we Andrea Vreede, Vaticaan correspondent voor de NOS. Ze was er in 2013 zelf bij en samen met Andries blikt ze terug op die dag. Hoe opvallend was de uitkomst dat Jorge Mario Bergoglio de nieuwe paus werd?

Naamgenoot
Knevel vervolgt zijn reis – geheel in paus-stijl in een Fiat 500 - naar Assisi, de plek waar de Nederlandse Franciscaan Loek Bosch woont. Wat had de paus met zijn naamgenoot Franciscus van Assisi en hoe laat hij zich door hem inspireren?

Omhelzing van de paus
De meest in het oog springende ontmoeting vindt plaat in Isola Vicentina, in het Noorden van Italië. We spreken er met Vinicio Riva, de man die met zijn opvallende huidziekte wereldberoemd werd toen de paus hem midden op het Sint Pietersplein besloot te omhelzen. De beelden gingen de wereld over en het leven van Vinicio veranderde er ingrijpend door.

Criticus
Een kritische beschouwing krijgen we van de in Nederland bekende Antoine Bodar, priester en inwoner van Rome. Hij is geen fan van de paus en vertelt ruimhartig waarom dat zo is.

Boek
Aan de vooravond van de serie organiseerde de EO op 23 juni jl. een symposium over “het geheim van deze vooruitstrevende paus”. En Andries Knevel schreef naar aanleiding van deze vierdelige serie ook het boek ‘Het geheim van de paus’. Dit boek verschijnt medio september en kun je hier reserveren.

 

 

 

Download beeldmateriaal:

Beeldmateriaal In de ban van de paus

Voor een kijklink van aflevering 1 en 2; neem contact op met onderstaande. 

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot
M 06-21573127
E cornelis.vlot@remove-this.eo.nl