tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
PvdA-Kamerlid Mei Li Vos vertelt over emotionele rollercoaster in 'De Kist'

PvdA-Kamerlid Mei Li Vos vertelt over emotionele rollercoaster in 'De Kist'

De Kist, zondag 24 april 2016, 23.37 uur, NPO 2

Kefah Allush spreekt voor het EO-programma ‘De Kist’ met Kamerlid Mei Li Vos. In deze indrukwekkende aflevering vertelt ze openhartig over het afscheid van haar vader en de zelfmoord van haar broer David.

Vos werd geboren in een orthodox christelijk gezin met vijf broers; haar Chinees-Indische moeder had een eigen uitgeverij, haar Nederlandse vader had een boekhandel.
Als kind was ze doodsbang voor de dood en had ze slapeloze nachten van de gedachte dat ze in de hel terecht zou komen. Haar vader overleed op 59-jarige leeftijd onverwacht aan hartproblemen. Ze had hem al jaren niet gesproken en vertelt over het bijzondere afscheid.

David
Tijdens de Fyra-enquête in mei 2015 werd Mei Li gebeld. Haar broer David had een einde aan zijn leven gemaakt. Mei Li vertelt aan Kefah in welke emotionele rollercoaster ze terechtkwam en hoe ze omgaat met dit verdriet. Één van de redenen dat ze dit interview geeft, is omdat Mei Li vindt dat er veel meer gesproken moet worden over depressiviteit. “Ik had eigenlijk zo veel meer willen weten over depressies en wat er gebeurt.”

De Kist

In 'De Kist' spreekt presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders over het leven en over de dood. Wat zijn kruispunten in hun leven, wat zijn gemiste kansen, wie willen ze nog spreken voor hun dood en wat gebeurt er ná dit leven?

Zichtlink

De zichtlink van de aflevering is op aanvraag beschikbaar.

Contactpersoon Pers

Sandra Stienstra - van den Broek
M. 06 53 51 22 20
E. sandra.stienstra@remove-this.eo.nl