tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Rectificatie Hufterproef 3 juni 2015

Rectificatie Hufterproef 3 juni 2015

In de uitzending van het programma Hufterproef op 3 juni 2015 is geen recht gedaan aan Sylvia Voogel, zij is ten onrechte neergezet als een racistisch persoon. Het spijt de Evangelische Omroep (EO) en producent SkyhighTV dat dit is gebeurd, zij bieden hun oprechte excuses aan.

Het programma Hufterproef filmt de reacties van voorbijgangers die worden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van anderen. In de aflevering van 3 juni nam de mevrouw in kwestie het op voor een vrouw (in werkelijkheid een actrice) die werd gediscrimineerd door een winkelier. Het tegendeel blijkt echter in de gemonteerde uitzending, waar de mevrouw juist lijkt in te stemmen met het handelen van de winkelier.

De EO neemt maatregelen om dit alles recht te zetten. Een nieuwe montage van de uitzending komt beschikbaar op www.npo.nl/uitzending-gemist. En in de uitzending van woensdag 17 juni 2015 (20.30u op NPO3) zal het betreffende item worden gerectificeerd. Zo willen de EO en producent SkyhighTV recht doen aan mevrouw Voogel.

Contactpersoon Pers

Sandra Stienstra
M. 06 53 51 22 20
E. sandra.stienstra@remove-this.eo.nl


Aldert Baas
M. 06 - 45 18 89 60
E. aldert.baas@remove-this.eo.nl