tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Rennen voor Twee: samen op weg naar de finish

Rennen voor Twee: samen op weg naar de finish

Rennen voor Twee, vanaf 25 juni elke werkdag, 19.00 uur, NPO1

Vier gehandicapte kinderen gaan op zaterdag 27 juni - samen met hun vader, moeder of broer - de uitdaging van hun leven aan: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Naast hun werk en de zorg voor hun (gehandicapte) kinderen staat het leven van Foekje Pol, Daniël Rootlieb, Rowen Hurkmans en Marie-José Schelvis al maandenlang in het teken van één doel: het samen volbrengen van de Olympische triatlon.

In vijf afleveringen leeft de kijker van het nieuwe EO-programma Rennen voor Twee mee met de voorbereidingen op de triatlon en de moeilijkheden en overwinningen die dit met zich meebrengt. We zien de duo's en hun familie tijdens de intensieve trainingen onder leiding van fietscoach Leontien van Moorsel, zwemcoach Maarten van der Weijden en hardloopcoach Erben Wennemars. Ook het gezinsleven van de deelnemers, met zowel mooie, kwetsbare als opmerkelijke gebeurtenissen, komt aan bod.

“Meer dan een fysieke handeling”
Hardloopcoach Erben Wennemars ziet de triatlon niet alleen als een sportieve uitdaging voor de duo’s: “De eindstreep halen is meer dan een fysieke handeling.” Volgens de voormalig langebaanschaatser draagt het neerzetten van zo’n sportieve prestatie in grote mate bij aan een positief zelfbeeld. “En dat gun je ieder kind, met of zonder handicap.”

Samen meedoen, samen winnen?

De 18-jarige Rowen Hurkmans en zijn 14-jarige broertje Tijmen zijn de jongste deelnemers aan het programma. Als gevolg van een energiestofwisselingsziekte, autisme en epilepsie is bijna elke inspanning voor Tijmen teveel. Zijn gezondheid gaat elk jaar achteruit; hoe zijn toekomst eruit zal zien is daarom onzeker. Zijn sportieve broer Rowen gaat uitdagingen niet uit de weg en beklom zelfs al de Mont Ventoux. Het euforische gevoel van het bereiken van de finish, dát is wat hij zijn broertje graag wil laten ervaren. Rowen: “Dat we samen kunnen meedoen aan een triatlon is super! Ons belangrijkste doel is natuurlijk om de finish te bereiken, maar eigenlijk willen we ook winnen!"

Rennen voor Twee wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en is vanaf donderdag 25 juni elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO1.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
E. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
M. 06 22 46 63 95