tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Renze Klamer vervangt Tijs aan De Tafel van Tijs

Renze Klamer vervangt Tijs aan De Tafel van Tijs

De Tafel van Tijs, dinsdag 17 mei 2016 om 21.25 uur, NPO 2

Het opinieprogramma De Tafel van Tijs op NPO 2 wordt vanavond gepresenteerd door EO-presentator Renze Klamer. Hij vervangt Tijs van den Brink die momenteel herstelt na een fietsongeluk vorige week. Hoewel het naar omstandigheden goed gaat met Van den Brink, is er verder herstel nodig voordat hij zijn presentatiewerk op radio en televisie weer kan oppakken. Het is nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn.

Renze Klamer is onder andere bekend van de Radio 1-programma’s Dit is de dag (EO) en Langs de Lijn En Omstreken (EO/NOS). Hij was ook medepresentator in het EO-debatprogramma Arena op NPO 2 dat eveneens gepresenteerd werd door Tijs van den Brink.

Vanavond praat Klamer in De Tafel van Tijs met huisarts Constance de Vries over euthanasie bij dementerenden. De Vries is te zien in de 2Doc-documentaire Voor het te laat is, die morgen bij KRO-NCRV wordt uitgezonden. De documentaire vertelt het verhaal van twee vrouwen die in een vroeg stadium van hun dementie kiezen voor euthanasie.

Naast De Vries zijn ook comedian Diederik Smit en ondernemer Martine van Veelen te gast. Zij maken deel uit van het opiniepanel van De Tafel van Tijs.

Het programma
Wekelijks bespreekt Tijs van den Brink de actualiteit, met daarbij speciale aandacht voor morele dilemma’s en levensbeschouwelijke en ethische aspecten. De Tafel van Tijs is eigenzinnig in inhoud, kleur en stijl.

[Bron foto: NOS]

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
M: 06 53 69 01 85
E: thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl