tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Ruud de Wild, Jack de Vries, Carolina Dijkhuizen en Abdelkader Benali testen hun Bijbelkennis

Ruud de Wild, Jack de Vries, Carolina Dijkhuizen en Abdelkader Benali testen hun Bijbelkennis

De Grote Bijbelquiz, zaterdag 24 oktober, 20.22 uur, NPO 2

Zaterdagavond 24 oktober wordt de Bijbelkennis van Ruud de Wild, Jack de Vries, Carolina Dijkhuizen en Abdelkader Benali getest door Bert van Leeuwen en Jacobine Geel in de Grote Bijbelquiz 2015 van de EO en NCRV. Wie blijkt er veel kennis over de Bijbel te hebben en wie kan Abraham nog niet van Mozes onderscheiden? Zij strijden, samen met hun eigen samengestelde team, om de overwinning in De Grote Bijbelquiz 2015.

Tijdens De Grote Bijbelquiz krijgen de BN’ers 50 meerkeuzevragen die over de Bijbel gaan. Deze vragen gaan over nog steeds actuele onderwerpen zoals de wetenschap, muziek, geschiedenis, taal, kunst etc. Aan het einde van de quiz wordt het uiteindelijke rapportcijfer bekend gemaakt.

Live meespelen
Via www.debijbelquiz.nl kunnen thuisspelers tijdens de uitzending live meedoen met de quiz. Aan het eind kunnen ze zien wat hun rapportcijfer is geworden en dit vergelijken met de BN’ers in studio. Ook zijn er statistieken te bekijken: welke stad heeft het best gescoord? En wie heeft er meer Bijbelkennis: de katholieken, de protestanten of … ?

Oefenquiz: ben jij er klaar voor?
In de oefenquiz kunnen kijkers alvast warmlopen voor De Grote Bijbelquiz 2015. Met een aantal vragen kunnen zij testen of zij er klaar voor zijn. Vanaf 17 oktober staat deze oefenquiz online en hij is te vinden op www.debijbelquiz.nl.

Contactpersonen pers

Ilonka van Heusden
T 035 647 4367
M 06 2246 6395
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl

Birgit Jansen
T 035-6713110
M 06-25096297
E birgit.jansen@remove-this.kro-ncrv.nl