tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Samen geloven met de apps van de EO

Samen geloven met de apps van de EO

‘EO Samen Geloven app’ en ‘de Bijbel Open app’

Met twee nieuwe apps wil de Evangelische Omroep gezinnen helpen om samen te praten over het geloof en het leven. Door de drukte van alledag is een gezinsmoment voor veel (jonge) gezinnen vaker uitzondering dan regel. Door de aansprekende ‘EO Samen Geloven app’ en de verdiepende ‘Bijbel Open app’ biedt het mediabedrijf een nieuwe manier om de dag door te spreken en te praten over de Bijbel. De apps zijn geschikt voor zowel Ipad als Android-tablets.

De Samen Geloven app is een verdiepende en aantrekkelijke app voor een dagelijks gezinsmoment rondom de Bijbel. Reinier Sonneveld is één van de personen die zich inhoudelijk met de app bezighoudt: “Als christelijke ouders wil je niets liever dan Gods liefde doorgeven aan je kinderen. Daarover vertelt de Bijbel schitterend. Tegelijkertijd is het in de praktijk soms lastig om het gezellig, leerzaam en ontspannen te houden. Met de Samen Geloven app lukt dat vaak wel, blijkt uit de vele mooie reacties.”

Maandelijks uitgebreid
Wanneer een gebruiker de Samen Geloven app voor het eerst opent, kan hij – met behulp van een naam, foto en geboortedatum – gezinsleden toevoegen. Er kunnen tot acht gezinsleden meedoen. De app biedt diverse thema’s en het aanbod wordt maandelijks uitgebreid met twee nieuwe thema’s, die variëren van pesten tot een bijbelfiguur. In de Samen Geloven app vinden gebruikers per thema uitgebreide bijbelgedeelten met gespreksvragen, Pim Pam Pet, filmpjes, stellingen, een quiz en een groepsopdracht. Ook biedt de app gebedstips en is het mogelijk om gebedspunten in te sturen. Door de diversiteit van de app, kunnen kinderen op hun eigen niveau meedoen.

 
Bijbel Open app
De Bijbel Open app biedt handvatten om aan tafel samen te komen rond een open Bijbel. Voor de inhoud is gebruik gemaakt van materiaal uit het radioprogramma De Bijbel Open en het televisie programma Nederland Zingt. Daarnaast is er geput uit materiaal op de online portal EO.nl/geloven. De gebruiker van de Bijbel Open app kan zich iedere dag verdiepen in een nieuw thema, dat de volgende onderdelen bevat:

•   een overdenking van ds. Arie van der Veer;

•   verdieping en een verdiepingsvraag over een Bijbeltekst;

•   een lied.

Downloaden

Beide apps zijn zowel voor Android als IOS beschikbaar.
Download via: http://www.eo-acties.nl/apps


Contactpersoon pers

Liesbeth Moret
E-mail: liesbeth.moret@remove-this.eo.nl
Mobiel: 06 - 20 01 82 67