tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
SGP presenteert islam-manifest in De Tafel van Tijs

SGP presenteert islam-manifest in De Tafel van Tijs

De groei van de islam in Nederland moet zoveel mogelijk worden ingeperkt. Dat is één van de punten uit het Islam-manifest dat de SGP vandaag naar buiten brengt. Lijsttrekker Kees van der Staaij presenteert het manifest vanavond bij de EO in opinieprogramma De Tafel van Tijs, om 21.20 uur op NPO 2. Lijsttrekker Tunahan Kuzu van de politieke partij DENK maakt zich zorgen over het manifest en gaat met Van der Staaij in gesprek.

De SGP plaatst het christendom boven de islam, en dringt aan op maatregelen om de instroom van mensen met een islamitische achtergrond in te perken. Bij het uitnodigingsbeleid van asielzoekers moeten we ons volgens de SGP gaan richten op mensen met een minder grote afstand tot de Nederlandse cultuur, bijvoorbeeld vervolgde christenen.

Lijsttrekker Tunahan Kuzu van de politieke partij DENK gaat in De Tafel van Tijs in gesprek met Kees van der Staaij. Hij maakt zich zorgen over het manifest, en vreest dat het koren op de molen is van mensen in Nederland die met haatgedachten tegenover moslims rondlopen. Hij pleit voor gelijkheid tussen godsdiensten, en voor wederzijdse acceptatie in plaats van integratie.

Naast Kees van der Staaij en Tunahan Kuzu zijn vanavond twee leden uit het opiniepanel van De Tafel van Tijs te gast: journalist Anton de Wit en de Vlaamse oud-politicus en tv-persoonlijkheid Rik Torfs.

Contactpersoon Pers

Cornelis Vlot
e. cornelis.vlot@remove-this.eo.nl
t. 06 21 57 31 27