tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Teledoc De Missie van Robert Oey

Teledoc De Missie van Robert Oey

Maandag 11 juli, 20.25 uur, NPO 2

Teledoc De Missie geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de Nederlandse bijdrage aan internationale vredesmissies van de Verenigde Naties.

Kolonel Joost de Wolf is een Nederlandse officier van het Korps Mariniers die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld. In 2014 wordt hij benoemd tot plaatsvervangend chef militaire operaties bij de VN-vredesmissie MINUSMA in Mali. Als De Wolf in Mali aankomt, besluit de Malinese regering de opstandige Toearegrebellen in het noorden aan te vallen en daarmee het broze vredesproces te torpederen. De Wolf probeert met een mix van charme en daadkracht de regie terug te winnen, maar wordt gehinderd door een gebrek aan politieke sturing van zowel het VN-hoofdkwartier in New York als leidinggevenden in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig de grenzen van het VN-mandaat op te zoeken, maar brengt daarmee onverhoopt zijn eigen militaire carrière in gevaar.
 
Regisseur Robert Oey (Gesneuveld, De leugen) heeft Joost de Wolf met vrijwel onbeperkte toegang kunnen volgen. Daardoor biedt De missie een uniek kijkje achter de schermen bij de Nederlandse bijdrage aan een internationale vredesmissie van de Verenigde Naties.

Oey: “Dankzij de medewerking die ik heb gekregen van militairen, diplomaten, politici en organisaties kan ik laten zien hoe op politiek en ambtelijk niveau in Den Haag en New York een missie als MINUSMA wordt bedacht en hoe deze vervolgens wordt uitgevoerd op civiel en militair niveau in de Sahel.”

De Missie

Website: http://www.demissiedefilm.nl
Regie en scenario: Robert Oey, camera: Rogier den Boer, montage: Chris van Oers, sound design: Giel van Geloven, muziek supervisor: Reyn Ouwehand, uitvoerend producent: Judith Vreriks, producer IKONdocs: Margie Monfils, eindredacteur IKONdocs: Margje de Koning, producent: Frank van den Engel|Zeppers Film bv
 
Deze Teledoc is een coproductie van Zeppers Film en IKONdocs, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp, dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Download Foto's

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
M. 06 22 46 63 95
E. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl