tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer

2Doc: Thank you for Playing, woensdag 18 januari, 22.55 uur, NPO 2

Wat doe je wanneer je hoort dat jouw zoon terminale kanker heeft? Videogame-ontwerper Ryan Green en zijn vrouw Amy zijn radeloos. Overmand door verdriet zoekt Ryan een manier om zijn emoties te uiten. Hij besluit de emotionele reis waarin hij terecht is gekomen, vast te leggen in de vorm van een videogame. De intieme, ontroerende documentaire Thank you for playing volgt Ryan en zijn gezin meer dan twee jaar lang en toont aan hoe technologie hen helpt bij het verwerken van hun verdriet.

“Ik voel de drang om ons verhaal te delen; om erover te praten. Ik wil het vasthouden. Ik wil hém vasthouden”, vertelt Ryan. Het verlangen naar een plek om over zijn jongste zoon Joel te praten, leidt tot de game ‘That Dragon, Cancer’. De game maakt visueel met welke uitdagingen en emoties het gezin Green moet omgaan en geeft de gamer een heel persoonlijk kijkje in het leven van de familie. “Mensen spelen games om te ontsnappen”, zegt Ryan. “Maar kan een videogame – net als een boek of een film – ook échte emoties opwekken?”

De documentaire Thank you for playing is een bewijs van de veerkracht van de menselijke geest en brengt op treffende wijze in beeld hoe kunst en technologie kunnen helpen om traumatische ervaringen te ordenen en te verwerken. 

Regie
David Osit en Malika Zouhali-Worrall

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
T 06 22 46 63 95