tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
The Hunt - De moeilijkste uitdaging

The Hunt - De moeilijkste uitdaging

Woensdag 4 november 2015, 20.30 uur, NPO 1

De EO zendt woensdagavond 4 november de eerste aflevering uit van de indrukwekkende natuurserie The Hunt. In deze aflevering speelt de strijd tussen het roofdier en de prooi in de natuur een grote rol, waarbij de manier waarop de confrontatie afloopt niet altijd vast staat. Dit is voor beide partijen een zaak van leven of dood.

Tactiek
In deze aflevering maken we onder andere kennis met de luipaard. Dit onzichtbare dier, met zijn gecamoufleerde vacht, zijn tactiek om verdekt aan te komen sluipen en vanaf korte afstand toe te slaan, zorgt voor veel onrust bij zijn prooi. Niet alleen de luipaard zorgt voor veel onrust, maar ook de wilde honden hebben hun eigen strategie om hun prooi te pakken te krijgen; teamverband en veel uithoudingsvermogen leiden tot de juiste combinatie en kunnen zorgen voor een keiharde confrontatie.

De schitterende orka’s worden van het één op het andere moment echte jagers. Met gebruik van hun intelligentie, gaan ze de strijd aan met moederwalvis en haar jong, waarbij het er hard aan toe gaat. De kleurrijke kameleon houdt met zijn grote, groene ogen alles in de gaten wat er maar beweegt. Zijn slijmerige lange tong zorgt ervoor dat geen enkel dier los laat.

Creativiteit
Creativiteit speelt ook een rol binnen The Hunt. De vrouwtjes-Darwinspin kan met haar webdraden een spanlengte van 25 meter creëren, waardoor haar prooi moeilijk kan ontkomen aan dit onzichtbare creatieve verschijnsel. In de oevers speelt wachten op het goede moment een grote rol. Grote, modderige, reusachtige krokodillen drijven geduldig in het water totdat ze op hun prooi kunnen toeslaan die zich van geen kwaad bewust is.

Doordat de confrontatie totaal anders kan aflopen door tactieken van beide partijen, wordt de kijker steeds maar weer verrast en nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg van de strijd en deze mooie serie.
Het kan zo maar zijn dat het dier eerst een jager is en van het één op het andere moment de prooi is van een andere jager…

The Hunt, elke woensdag om 20:30 uur op NPO 1.

De voice-over van The Hunt is Peter Drost

Download foto's

Contactpersoon pers

Ilonka van Heusden
T 035 647 4367
M 06 2246 6395
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl