tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
The Hunt, een kwestie van leven of dood

The Hunt, een kwestie van leven of dood

Vanaf 4 november, elke woensdag, 20:30 uur bij de EO op NPO 1

Met The Hunt brengt de EO opnieuw een indrukwekkende natuurserie op de Nederlandse televisie. Eerder waren het de natuurseries Life Story en Frozen Planet die door het kijkerspubliek werden gewaardeerd. The Hunt bestaat uit zeven afleveringen en is vanaf 4 november elke woensdag te zien.

In de natuur vormt de strijd tussen roofdier en prooi de essentie van het bestaan. Hoe deze confrontatie afloopt staat zelden bij voorbaat vast, maar voor beiden is het ‒ letterlijk ‒ een zaak van leven of dood.

De serie biedt een intiem inkijkje in de bijzondere strategieën van jagers en hun prooi, en belicht de uitdagingen waar zij voor staan en de tactieken die ze daarbij inzetten. De manier waarop dieren een specifieke uitdaging het hoofd bieden, bepaalt of ze zich al dan niet kunnen handhaven.

De strategieën van zowel roofdieren als hun prooi worden bepaald door hun leefomstandigheden en omgeving. Iedere aflevering van deze serie is daarom gewijd aan een specifieke habitat: de savanne, het oerwoud en de oceaan.

Een greep uit de verhalen: woestijnleeuwen die van de zeemist gebruik maken om een hinderlaag te leggen voor oryxen; orka’s die met behulp van teamwork en sonar op volle zee hun prooi lokaliseren; een spin die zijn jachtstrategie aanpast aan zijn prooi, en een octopus die over land ‘loopt’ om in rotspoeltjes gestrande vissen te verschalken.

De voice-over van The Hunt is Peter Drost

Teaser BBC

Afleveringsinformatie

Aflevering 1: Een kwestie van leven of dood
In de natuur vormt de strijd tussen roofdier en prooi de essentie van het bestaan. Zelfs de slimste en behendigste jager is niet zeker van zijn prooi. De luipaard moet het hebben van zijn onzichtbaarheid, zijn vermogen om zijn prooi verdekt te besluipen en dan vanaf korte afstand toe te slaan. De wilde honden op de Afrikaanse savanne, waar niets is om je achter te verschuilen, zetten andere troeven in: hechte samenwerking en uithoudingsvermogen. En voor de orka is jagen vooral een kwestie van intelligentie.

Aflevering 2: In de greep van de seizoenen
Het leven ten noorden van de poolcirkel is, meer dan waar ook op onze planeet, hard en vol ontberingen. De wolf, die in het weidse witte landschap naar zijn prooi speurt. De poolvos, die aan de verlaten kusten een bestaan bij elkaar scharrelt, en, op het zee-ijs, de ijsbeer. Om hier zomer en winter te kunnen leven, moeten ze van de vette maanden profiteren om de magere zo goed en zo kwaad als het gaat te doorstaan. Nu de sneeuw verdwenen is, verwisselt de poolvos zijn witte wintervacht voor een bruine pels. Ideale camouflage voor een jager…

Aflevering 3: Verstoppertje
Een derde van het grondgebied van onze planeet bestaat uit bos, en daarin leeft de helft van alle diersoorten die er op aarde bestaan. ’s Zomers wemelt het in het bos van de kleine vogels, maar het dichte gebladerte maakt een duikvlucht nagenoeg onmogelijk. Een probleem voor de wijfjessperwer, die eieren legt en daarom een bepaald formaat moet hebben. Ze is te groot om in deze overvolle en onoverzichtelijke habitat haar prooi ongezien te benaderen. Een tijger die een hert wil vangen, moet zijn prooi tot op tien meter naderen. Dan pas kan hij in de aanval gaan...

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
T 035 647 4367
M 06 2246 6395
E ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl