tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Trijntje Oosterhuis zingt in ‘Kerstfeest op de Dam’

Trijntje Oosterhuis zingt in ‘Kerstfeest op de Dam’

Kinderen vertellen het kerstverhaal

Voor het zesde jaar op rij is de prachtig verlichte Dam in Amsterdam het decor voor de muzikale kerstvertelling ‘Kerstfeest op de Dam’. Artiesten Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch vertolken het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen. Daarnaast bezoeken zij cliënten van het Leger des Heils. Mensen uit alle lagen van de samenleving en met bijzondere verhalen over hoogte- en dieptepunten in het leven. Verhalen die mensen ontroeren, bemoedigen en hoop geven. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond. Nieuw dit jaar is dat kinderen op hun eigen serieuze, maar ook humoristische wijze samen met Bert het kerstverhaal vertellen. Ook zingt het Soundwise Children Choir mee met de artiesten. ‘Kerstfeest op de Dam’ is dit jaar meer dan voorgaande jaren een echt familiekerstfeest, voor jong en oud. Een muzikale kerstvertelling die je niet mag missen.

Kerstverhaal voor jong en oud
Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen, passend bij hun ontmoetingen met cliënten van het Leger des Heils. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Fluitsma en Van Tijn Band, de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band, het Soundwise Gospel Choir, het Soundwise Children Choir en het publiek de artiesten daarbij. Tussen de optredens door vertellen kinderen in hun eigen woorden samen met Bert het kerstverhaal. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor jong en oud.

Presentatie
Bert van Leeuwen presenteert opnieuw het 75 minuten durende EO-kerstprogramma.

Evenement en tv-uitzending
‘Kerstfeest op de Dam’ is zondagavond 25 december om 20.22 uur te zien bij de EO op NPO 1. Op zondag 11 december start de tv-opname om 20.00 uur op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand is er weer een sfeervolle sing-along. Deze start om 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom om de sing-along en opname bij te wonen! Verdere informatie over ‘Kerstfeest op de Dam’ volgt op kerstfeestopdedam.nl.

Opname- en uitzendgegevens

  • Sing-along: zondag 11 december, 19.15 uur, de Dam in Amsterdam
  • Tv-opname: zondag 11 december, 20.00 uur, de Dam in Amsterdam
  • Uitzending: zondag 25 december, 20.22 uur, NPO 1

Presentatie

Contactpersoon Pers

Thamar Nelissen
Mobiel: 06 13 07 85 80
E-mail: thamar.nelissen@remove-this.eo.nl