tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Twee documentaires genomineerd voor Gouden Kalf

Twee documentaires genomineerd voor Gouden Kalf

De documentaire ‘A Haunting History’ (IKONdocs) en de documentaire ‘Little Angels’ zijn genomineerd voor de Gouden Kalveren 2016 in respectievelijk de categorie Korte en Lange Documentaire. Dit heeft het Nederlands Film Festival in het Ketelhuis bekend gemaakt. Op 30 september worden de winnaars bekend gemaakt.

A Haunting History (uitzenddatum 28 september 2016, 22.55 uur op NPO 2)
De documentaire ‘A Haunting History’ is een indrukwekkende documentaire over Anuol, die als kind de burgeroorlog in het zuiden van Soedan ontvluchtte. Na jaren keert hij terug als advocaat naar zijn nieuwe vaderland om zijn vicepresident te verantwoording te roepen voor diens oorlogsmisdaden. Maar een nieuwe burgeroorlog dwingt Anuol opnieuw te vluchten. Een documentaire waarin hij op zoek gaat naar rechtvaardigheid, verzoening en hoop op een vreedzame toekomst voor zijn land.

Little Angels (2015)
In de documentaire ‘Little Angels’ wordt de beladen relatie tussen de bijna 100 jarige Enny en haar dochter Tasha gedomineerd door de moord op Enny’s dochtertjes in Auschwitz. Regisseur Marco Niemeijer ontvouwt geleidelijk de schrijnende, verstikkende werking van het oorlogstrauma over de generaties. Zelfs na Enny’s overlijden, blijft Tascha’s dagelijkse leven doordrongen van haar moeder. De documentaire heeft al de Europese filmprijs Prix Europa 2015 gewonnen.

Winnaars Gouden Kalf
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in het Beatrix Theater Utrecht op vrijdag 30 september, de slotavond van het Nederlands Film Festival. Het L’OR Gouden Kalveren Gala is vanaf 19:30 uur live te volgen via een stream op filmfestival.nl en vanaf 20:30 uur tevens live op NPO 3.Makers
A Haunting History (2016/70’) kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Production Incentive en CoBO. De film is een productie van IFProductions in coproductie met IKONdocs, DR en TVOntario, met steun van Bertha/Britdoc Foundation, Good Pitch, Stichting Democratie & Media, Free Press Unlimited en Cinema Delicatesse.


De documentaire ‘Little Angels’ is geregisseerd door Marco Niemeijer en een coproductie van de Joodse Omroep met producent Windmill Film.

Sinds januari jl. is zijn de IKONdocs en Joodse programmering ondergebracht bij de EO.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
t. 06 22 46 63 95