tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Twee kinderprogramma’s EO genomineerd voor Cinekid Kinderkast

Twee kinderprogramma’s EO genomineerd voor Cinekid Kinderkast

De Anti Pest Club en de documentaire ‘Een jaar zonder mijn ouders’ (Mensjesrechten) zijn genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs 2016. Dit is één van de belangrijkste film- en televisieprijzen voor jeugdproducties en de kinderprogramma’s zijn genomineerd door ruim 2000 kinderen. De prijs wordt uitgereikt door de vakjury van het Cinekid festival, Op 21 oktober worden de winnaars bekend gemaakt in Amsterdam.

 

In de serie Anti Pest Club gaat Anne-Mar Zwart langs bij basisschoolklassen waar gepest wordt. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen met plezier naar school gaat. Het programma is genomineerd Cinekid Kinderkast Nominaties Publieksprijs 2016, in de categorie 6-12 jaar.

De documentaire ‘Een jaar zonder mijn ouders’ van regisseur Els van Driel maakt deel uit van de serie Mensjesrechten en vertelt het verhaal van de 12-jarige Tareq, die zonder zijn ouders vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. Het duurde een jaar voordat het gezin weer herenigd werd. De documentaire is in twee prijzen genomineerd, namelijk voor Cinekid Kinderkast Nominaties Vakjury 2016 (categorie Non-Fictie) en de Cinekid Kinderkast Nominaties Publieksprijs 2016 (categorie 6-12 jaar).

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 21 oktober in Amsterdam worden de winnaars van de Kinderkast vakjury- en publieksprijzen bekend gemaakt.

Contactpersoon pers

Thimo den Hartog
e. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl
t. 06 53 69 01 85