tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Uitzenddatum Kids met camera's gewijzigd

Uitzenddatum Kids met camera's gewijzigd

Kids met camera's, vanaf 10 november elke dinsdag, 21.25 uur, NPO 1

De zesdelige serie Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen volgt 24 kinderen tijdens hun aanwezigheid in het ziekenhuis. De serie waarin kinderen hun belevenissen in het ziekenhuis voornamelijk zélf vastleggen, is vanaf dinsdag 10 november wekelijks te zien op NPO 1. Door de spontane, eerlijke manier waarop de kleine patiënten lief en leed delen, is Kids met camera's ontroerend en vertederend, maar vaak ook grappig.

In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Cody, Lander, Daphne en Kirsi. Cody is 13 jaar en lijdt aan de progressieve spierziekte Duchenne. Ondanks deze levensbedreigende ziekte is hij het zonnetje in huis. Één keer per jaar moet hij voor een controle naar het Radboudumc in Nijmegen. Spannend, omdat hij hier van de artsen hoort hoe zijn gezondheid zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. De 10-jarige Lander heeft astma en is zo benauwd dat hij met spoed is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis. Een geluk bij een ongeluk, want de koningin komt het nieuwe ziekenhuis officieel openen en Lander zet alles op alles om haar voor zijn camera te krijgen.

Ook de 11-jarige Daphne moet onverwacht naar het ziekenhuis. Ze heeft diabetes en nadat ze een aantal epileptische aanvallen heeft gehad, krijgt ze met spoed een insulinepomp. De 15-jarige Kirsi is opgelucht dat de ijzeren plaat die ze in haar been kreeg na een ongelukkige val uit een klimrek, eindelijk wordt verwijderd. Ze neemt de kijker mee op weg naar de operatie en filmt met haar eigen camera tot het moment dat ze onder narcose gaat.

Kids met camera’s, vanaf dinsdag 10 november, 21.25 uur, NPO 1.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
t. 06 22 46 63 95
e. ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl