tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Marco en Jada Borsato, Tooske Ragas, Ali B en Dotan zingen voor War Child

Marco en Jada Borsato, Tooske Ragas, Ali B en Dotan zingen voor War Child

‘Friends for War Child’, Woensdag 10 juni, 21.25 uur, NPO 1

Op woensdagavond 10 juni is de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien bij de EO op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De presentatie is in handen van Tooske en Marco, die daarmee zijn presentatiedebuut maakt.

Ook bekende Nederlanders als Carlo Boszhard, Anita Witzier, Mattie Valk, Ruud Feltkamp, Victor Reinier, Remco Veldhuis, Jetske van der Elsen en Peter R. de Vries zetten zich in voor War Child. Zij zitten thuis klaar om telefoontjes aan te nemen van nieuwe Friends en ondersteunen daarmee vanuit huis de belteams in het land. We volgen hen gedurende de tv-avond door via een LiveWall met hen te schakelen.

Friends for War Child is een anderhalf uur durend live programma waarin War Child laat zien wat het is om als kind in oorlog op te groeien. Speciaal voor deze uitzending zijn Marco en Jada, Tooske, Dotan en Nelleke op pad gegaan naar Libanon en Colombia. Ter plekke hebben zij items gemaakt met oorlogskinderen die zij laten zien tijdens deze tv-avond. Uniek is dat de items worden voorzien van livemuziek, gespeeld en gezongen door de gasten zelf. Zo zingen onder andere Marco en Jada samen het nummer ‘Samen voor altijd’ en zullen ook Marco en Tooske een duet doen. Ali B en Glen Faria verzorgen de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt.

Samenwerking
War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen. De kinderen krijgen een veilige plek waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Omdat er nog zoveel meer oorlogskinderen zijn die de hulp van War Child nu zo hard nodig hebben, organiseren War Child en EO deze tv-avond.

Friends for War Child is te zien op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur bij de EO op NPO 1. De tv-avond wordt live uitgezonden vanuit het Agora Theater te Lelystad en wordt geproduceerd door I Care Producties.

Download hier foto's

Contactpersonen Pers

Peter Schouten (War Child)
Telefoon: 06 48 13 97 66
Email:
peter.schouten@remove-this.warchild.nl

Judith Vernooij (EO)

Telefoon: 06 11 03 55 47
Email:
judith.vernooij@remove-this.eo.nl

Jeroen Plemp (
I Care Producties)
Telefoon: 06 51 93 77 82
Email:
jeroen@icp.nl                                                 

Video- en fotomateriaal in hoge resolutie is via Peter Schouten op te vragen.