tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Vijf transgenders op zoek naar liefde

Vijf transgenders op zoek naar liefde

Love me gender: vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur, NPO 3

In de nieuwe EO-realityserie 'Love me gender' volgen we vijf transgenders bij hun zoektocht naar liefde. Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen. Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag ‘Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg?’. Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met de vooroordelen van de maatschappij. Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen?

In zes afleveringen maken we kennis met Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (26) en René (27). Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde; een echte relatie met iemand die hand in hand met ze over straat durft en van ze houdt zoals ze zijn.

Love ‘em gender
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben. EO-eindredacteur Herman Wegter: “Ik ben heel blij dat we dit programma als EO maken. Veel mensen hebben direct een mening over transgenders. Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn.”

Jennifer en Jason
In de eerste aflevering volgen we Jennifer (31) en Jason (25). Jennifer is op zoek naar een serieuze relatie, maar door haar moeilijke jeugd vindt ze het lastig om zich kwetsbaar op te stellen. Ze worstelt daardoor steeds met de 'coming out', want wanneer is het nu de juiste moment om een potentiële partner te vertellen dat je transgender bent? Hoe zal haar date reageren op de mededeling dat ze als jongen is geboren? Jason gaat sinds enkele jaren als man door het leven. Omdat hij nog geen geslachtsveranderende operatie heeft gehad, voelt hij zich echter nog niet mannelijk en zelfverzekerd genoeg. Dat geeft een probleem in het contact met vrouwen, want hij durft ze nauwelijks aan te spreken. Samen met Jennifer gaat hij vandaag op pad en leert hij op meiden af te stappen.

Love me gender is vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3. Het programma wordt geproduceerd door Zodiak.

Noot voor de pers

Biografie van de deelnemers is op verzoek beschikbaar.

Contactpersoon Pers

Thimo den Hartog
M. 06 53 69 01 85
E. thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl