tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Wereldreis over water in 'Oosterschelde's Odyssee'

Wereldreis over water in 'Oosterschelde's Odyssee'

Oosterschelde's Odyssee, de wereldreis van een windjammer, 28-30 december en 1 januari, 17.10 uur, NPO 2

Op een oude driemaster van Rotterdam naar Kaapverdië, Brazilië, Kaapstad, Australië, Kaap Hoorn en Antarctica: vijf continenten, drie beruchte kapen en ruim 45.000 zeemijlen (80.000 kilometer). In de indrukwekkende EO-serie Oosterschelde’s Odyssee, de wereldreis van een windjammer volgt de kijker kapitein Gerben Nab en zijn bemanning tijdens een wereldreis over woeste wateren en langs prachtige vergezichten.

In vier afleveringen leren we zowel de bemanning als de passagiers van de Oosterschelde kennen. Ruim anderhalf jaar leefden kapitein Gerben, stuurman Maarten, matrozen Ben, Jan, Jana en passagiers uit onder andere Nederland, Duitsland, Spanje en Australië op het schip. Doordat elk deel van de reis door een andere cameraman of –vrouw wordt vastgelegd, krijgen we een uniek beeld van het reilen en zeilen op het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland.

“Het schip heeft haar kracht getoond”
De reis is niet zonder risico. Zo moet het schip bijvoorbeeld de gevaarlijke Kaap Hoorn rond en ligt onderweg naar Antarctia een aanvaring met een ijsberg op de loer. Een aanvaring die voor het schip - en daarmee ook haar opvarenden -  fataal kan zijn. Toch heeft kapitein Gerben Nab het volste vertrouwen in het bijna honderd jaar oude schip: “Het schip heeft haar kracht getoond. Ook onder zeer moeilijke omstandigheden heeft het zich keer op keer bewezen.”

De meeslepende serie Oosterschelde’s Odyssee, de wereldreis van een windjammer is van 28 tot en met 30 december 2015 en op 1 januari 2016 te zien op NPO 2.

De herhalingen van Oosterschelde's Odyssee zijn te zien op zondag 3, 10, 17 en 24 januari om 16.00 uur op NPO 2.

Download foto's

Download foto's Oosterschelde's Odyssee, de wereldreis van een windjammer

Bronvermelding fotografie:

© Kai Dieho
© Arthur op zee

Contactpersoon Pers

Linda van de Pol
e. linda.van.de.pol@remove-this.eo.nl
t. 06 21 59 04 41