tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Zapp Echt gebeurd: Pien de bijenkoningin

Zapp Echt gebeurd: Pien de bijenkoningin

Zondag 6 december, 14.15 uur NPO 3

De tienjarige Pien is zeer begaan met het lot van de bijen. Nu ze gehoord heeft dat bijen bedreigd worden en verdwijnen, weet ze één ding zeker; ze wil de bijen redden van uitsterving. Terwijl ze gif verspreidt om haar bijen te laten overleven, krijgt ze zelf ook gif toegediend om haar leven te redden. Ze wordt behandeld voor botkanker waardoor ze veel naar het ziekenhuis moet. Een vervelende plek, vindt ze, vooral omdat ze daar helemaal niet naar buiten kan.

Met haar vriend Bouwe bedenkt Pien plannen en acties om de bijensterfte tegen te gaan. Zelf imkert ze in de achtertuin en droomt van een bezoek aan de koolzaadvelden, het nectarparadijs voor bijen. In het voorjaar wil ze hier dolgraag haar bijen laten uitvliegen. Gelukkig hebben de doktoren goede hoop voor de zieke Pien. Zal het haar lukken haar bijen mee te nemen naar het koolzaad?

Pien de bijenkoningin is in première gegaan op 21 oktober tijdens Cinekid en is geproduceerd door 'Eén van de Jongens'. De regisseur is Ellen Vloet en de eindredactie is in handen van Floor Koomen.

Contactpersoon Pers

Ilonka van Heusden
E-mail: ilonka.van.heusden@remove-this.eo.nl
Telefoon: (035) 647 43 67
Mobiel: 06 - 22 46 63 95