tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Zinvloed ontmoet Justin Lee: Als een christenhomo uit de kast komt…

Zinvloed ontmoet Justin Lee: Als een christenhomo uit de kast komt…

Vrijdag 8 mei 2015, 20.00 uur – Ottone, Utrecht

Hoe lastig is het om als christenhomo openlijk voor je geaardheid uit te komen? Op vrijdag 8 mei is de Amerikaanse schrijver Justin Lee te gast bij Zinvloed. Herman Wegter, presentator van o.a. het TV-programma 'Geloof en een Hoop Liefde', interviewt hem over hoe het gesprek over seksuele diversiteit christenen met uiteenlopende visies niet tegen elkaar uitspeelt, maar verbindt. Justin Lee schreef het boek ‘Verscheurd’ (Torn) over zijn ontkenning en coming-out, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie.

De avond wordt omlijst door Het VreemdelingenCollectief, een ‘multidisciplinaire’ muziek- en beeldende kunstgroep. De liedjes zijn persoonlijk en gericht op God. Soms neigen de liedjes naar singer-songwriter, daarna naar traditional, folk, americana, pop en rock. De teksten en beelden (o.a. schilderijen, tekeningen, foto’s en zeefdruk) zijn meditatief.

Deze avond is voor mensen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtengoed van Zinvloed en/of mensen die privé of vanuit hun werk interesse hebben in het onderwerp seksuele diversiteit onder christenen. Denk aan christelijke homo’s, hun omgeving, maar ook aan voorgangers, hulpverleners, gespreksgroepen en bijbelkringen.

Meer informatie en programma op www.zinvloed.nl/justinlee
Toegangsbewijzen via TrueTickets, toegang is gratis (€ 2,50 reserveringskosten)

Zinvloed
Zinvloed is een online platform met een oprecht verlangen naar wat er écht toe doet in het leven, naar wat mensen kan verbinden. Zinvloed publiceert voor christenen die liever twijfel dan zekerheden omarmen. Die de taboes in het geloof en de samenleving niet schuwen en bespreekbaar maken, vaak buiten de gebaande paden en buiten de (traditionele) kerkelijke structuren. Die elkaar bevragen en inspireren en die elkaar vinden in de zoektocht - niet altijd in de bestemming.
Zinvloed publiceert blogs, interviews, gedichten, (kunst)foto’s cartoons, verslagen en video’s rond de thema’s Schoonheid, Spiritualiteit, Samenzijn en Sociale Gerechtigheid. Naast het online platform ontmoet Zinvloed graag mensen in levende lijve. Dat gebeurde in november met Zinvloed Live en nu met Zinvloed Ontmoet. Zinvloed: geloven in wat waar zou kunnen zijn.

Contactpersoon Pers

Liesbeth Moret
T 06 20 01 82 67
E liesbeth.moret@remove-this.eo.nl