tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause
Zout! Met een vleugje karamel!

Zout! Met een vleugje karamel!

Najaar 2016

Ook dit najaar willen we de smaakmaker zijn in het publieke bestel: ZOUT!, met een vleugje karamel. Nieuwe programma’s wisselen zich af met nieuwe seizoenen van vertrouwde EO-programma’s. Wat gebeurt er met ons land als de dijken breken? Hoeveel afval verzamelen we eigenlijk? Wat weet de Nederlandse bevolking van het eeuwenoude boek de Bijbel? En kun je een ruzie oplossen zonder woorden? De EO neemt de kijker mee op deze ontdekkingstocht. Op 5 september is de 600e verzoenpoging van Bert van Leeuwen in Het Familiediner. Smaakt dit naar meer? Onder elk programma staat een link naar meer informatie, waar ook de juiste contactpersoon te vinden is.

NPO 1

Face to Face
Vanaf woensdag 5 oktober om 21.20 uur
Twee mensen met een moeizame relatie kijken elkaar tien minuten recht in de ogen aan. Er wordt geen woord gesproken, de ogen vertellen alles. Een beproefde methode. Presentator: Bert van Leeuwen.
Contactpersoon: Judith Vernooij (judith.vernooij@remove-this.eo.nl, 06 11 03 55 47)

Als de Dijken Breken
Vanaf zaterdag 5 november om 20.30 uur
Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat als de dijken breken die hen beschermen? Deze serie vertelt het verhaal over een nieuwe watersnoodramp in de lage landen. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.
Contactpersoon: Thimo den Hartog (thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl, 06 53 69 01 85)
Meer informatie

NPO 2

Geloof en een Hoop Liefde
Vanaf maandag 5 september om 17.50 uur
Geloof en een Hoop Liefde gaat over leven en geloven. Iedere week staat een andere plaats in Nederland centraal. Dagelijks ontmoet de kijker inspirerende bewoners en ontdekt bijzondere streekverhalen die het hart raken.
Contactpersoon: Sandra Stienstra (sandra.stienstra@eo.nl, 06 53 51 22 20)
Meer informatie

De Grote Bijbelquiz
Vanaf maandag 3 oktober om 19.55 uur, zaterdag 8 oktober om 20.30 uur
Bert van Leeuwen test ook dit najaar bekende en onbekende Nederlanders op hun Bijbelkennis.
Contactpersoon: Geertine Zwijnenburg (geertine.zwijnenburg@remove-this.eo.nl, 06 15 39 99 33)

Rot op met je milieu
Vanaf dinsdag 11 oktober om 20.25 uur
Mensen met totaal verschillende opvattingen over duurzaamheid ervaren hoe het gesteld is met het milieu in Nederland. Twaalf dagen worden ze ondergedompeld in alles wat met afval, verspilling en CO2-uitstoot te maken heeft.
Contactpersoon: Cornelis Vlot (cornelis.vlot@remove-this.eo.nl, 06 21 57 31 27)

De Kanarie in de Kolenmijn
Najaar 2016
Door de vele intimidaties en incidenten voelen Joden zich steeds minder veilig in Europa. Velen van hen willen migreren. Hanneke Groenteman reist naar grote Europese steden om dit te onderzoeken.
Contactpersoon: Thamar Nelissen (thamar.nelissen@remove-this.eo.nl, 06 13 07 85 80)

NPO 3

Love me Gender
Vanaf dinsdag 13 september om 20.30 uur
Deze nieuwe realityserie volgt vijf transgenders in hun zoektocht naar liefde. Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen. Een spannende zoektocht waarin ze zichzelf vaak tegenkomen en geconfronteerd worden met vooroordelen.
Contactpersoon: Thimo den Hartog (thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl, 06 53 69 01 85)
Meer informatie

Zapp Anti Pest Club
Vanaf maandag 19 september om 19.25 uur (Zapp)
Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat langs basisschoolklassen waar wordt gepest. Ze roept de kinderen op achter hun gepeste klasgenootje te gaan staan. Dit programma is bekroond met een tv-beeld.
Contactpersoon: Thimo den Hartog (thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl, 06 53 69 01 85)

Zapp Your Planet
Vanaf maandag 24 oktober om 18.25 uur (Zapp)
Presentatrice Nienke de la Rive Box duikt samen met twee WNF-Rangers diep in de Afrikaanse jungle. Eerder dit jaar haalde Zapp Your Planet tijdens de tien uur durende Operatie Olifant veel geld op om nieuwe rangers te trainen om olifanten te beschermen. Wat zo’n training inhoudt, gaat het expeditieteam zelf ondervinden.
Contactpersoon: Thimo den Hartog (thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl, 06 53 69 01 85)

Topdoks
Najaar 2016 (Zapp)
Hoe briljant is het lichaam? Checkpoint-presentatrice Rachel Rosier neemt de kijkers mee naar de wereld in en rond het ziekenhuis, waar ze als journalist allerlei vragen stelt over ons lichaam. Arts Elbert weet veel en legt alles duidelijk en met humor uit.
Contactpersoon: Thimo den Hartog (thimo.den.hartog@remove-this.eo.nl, 06 53 69 01 85)