tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause

Redactiestagiair NPO Radio 5 Open Huis (HBO/WO)

36 uur per week

Het NPO Radio 5-programma Open Huis is op zoek naar een redactiestagiair. Als jij zin hebt in een leerzame en uitdagende stage op een gezellige radioredactie, dan is dit de perfecte stage voor jou!

Programma en afdeling

Open Huis is 6 dagen per week tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO Radio 5, de publieke radiozender voor iedereen van 50 jaar en ouder. De uitzending zit vol met muziek, nieuwtjes en het gesprek van de dag.

Je vaste werkplek is de NPO Radio 5 redactie van de EO, maar je assisteert ook tijdens de uitzendingen in de studio van NPO Radio 5.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage draai je mee in het team van Open Huis. Je denkt mee over de invulling van de uitzending, produceert/werft gasten en bereidt de interviews voor. Daarnaast help je met het bijhouden van de website. Tijdens de uitzendingen assisteer je de presentator en de regisseur. Bij al deze werkzaamheden begeleiden we je en proberen we je de fijne kneepjes van het radiovak te leren.

Wat zoeken wij in jou?

  • Je houdt van het medium radio

  • Je bent op de hoogte van het grote en het kleine nieuws in de wereld

  • Je hebt een leerzame houding en bent flexibel

  • Je bent derde of vierdejaarsstudent en volgt de Hbo-opleiding Journalistiek of een andere relevante WO-opleiding

  • Je bent communicatief sterk

  • Je schrijft goede teksten

  • Je bent creatief

  • Je bent een teamspeler en stressbestendig

  • Je hebt kennis van of affiniteit met het christelijk geloof en de EO

Waarom stage lopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Stageperiode

Het gaat om een fulltime stage voor de periode van 3 maanden, te beginnen in september. In overleg zijn andere data of een langere periode eventueel mogelijk.

Stagevergoeding

€ 250,- per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV zo snel mogelijk naar Zegert van der Linde (zvdlinde@remove-this.eo.nl) Wil je meer informatie? Stuur dan een mail of bel 06-45016218.

De sollicitatiegesprekken vinden in augustus plaats.