tag comment navicon search chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-right facebook twitter google instagram youtube play video audio volume-down volume-up pause

Redactiestagiair Radio 1 Dit is de Dag/Dit is de Nacht (HBO/WO)

36 uur per week

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het maken van het journalistieke achtergrondprogramma Dit is de dag en het nachtprogramma Dit is de Nacht? Houd jij van gezelligheid én ben je een harde werker? Dan zoeken wij jou!

Programma

Dit is een stage waarin je de belangrijkste vaardigheden voor radioredactie onder de knie krijgt. Eentje waarin je in teamverband steeds zelfstandiger leert te werken. Je gaat werken voor Dit is de Dag en Dit is de Nacht. Dit is de Dag is een opiniërend programma dat dagelijks is te horen op Radio1 van 18.30 tot 19.00 uur. Dit is de nacht is wekelijks te horen in de nacht van maandag op dinsdag van 2.00 tot 6.00 uur. In de nacht staan ervaringen en verhalen van luisteraars centraal.

Wat ga je doen?

Je krijgt veel ruimte voor het bedenken en produceren van gasten voor de uitzendingen van Dit is de Dag en Dit is de Nacht.

  • Je draagt onderwerpen aan voor Dit is de Dag en Dit is de Nacht.
  • Je vindt gasten voor beide programma's.
  • Je houdt voorgesprekken met gasten als voorbereiding op de interviews op de radio.
  • Je maakt gespreksopzetten.
  • Je hebt de regie over de nachtuitzendingen.

Wat zoeken wij in jou?

Als je onze ideale stagiair bent, heb  al enige ervaring opgedaan met radioredactie, bij voorbeeld door werkzaamheden of eerdere stages bij een lokale of regionale omroep. Je wilt vooral je creatieve skills verbeteren en groeien in het voeren van interviews.

·       Je hebt je journalistieke hart op de goede plek, een brede maatschappelijke blik en volgt het nieuws op de voet;
·       Je hebt een leerzame houding en bent flexibel;
·       Je bent vierdejaarsstudent en volgt de hbo opleiding Journalistiek of een andere relevante WO-opleiding;
·       Je bent doortastend en vasthoudend;
·       Je bent communicatief sterk en innemend;
·       Je bent een teamspeler en stressbestendig;

Waarom stage lopen bij de EO?

De Evangelische Omroep (EO) is een eigentijds mediabedrijf (met televisie, radio, internet, bladen en evenementen) en heeft jaarlijks tientallen stageplaatsen om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals. De missie van de EO is om het goede nieuws van Jezus Christus door te geven aan de samenleving. De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers. 

Stageperiode

Het gaat om een fulltime meeloop- of afstudeerstage voor minimaal drie maanden, per februari 2017. In overleg zijn andere data eventueel mogelijk.

Stagevergoeding

€ 250,- per maand op basis van 36 uur per week.

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV zo snel mogelijk naar Steven Emmens via stages@remove-this.eo.nl of reageer via het online sollicitatieformulier. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail of bel 06-21 152 376

 

 

Deel dit artikel: