Tip 1 - Rolmodellen

door Eline Hoogenboom

Tip 1 - Rolmodellen

‘Kijk vandaag eens in de spiegel en zeg: Wat fijn dat ik hier ben! Wat boft mijn klas met een stralende persoonlijkheid als ik!’.

Gegiechel achter handen en nee-schuddende hoofdjes als ik dit voorstel aan de tienermeiden voor me tijdens een workshop.

Positief denken over onszelf is al moeilijk. Laat staan positief over jezelf praten. Uit onderzoek blijkt dat 28% procent van de tienermeiden zichzelf lief vindt en 42% zichzelf leuk vindt.

Wie het meeste invloed heeft op dit cijfer?

Mama!

Wat jij zegt als je in de spiegel kijkt, als je die hap slagroom neemt, als je man je een complimentje geeft, als je dochter zegt dat je er leuk uitziet. Dat telt. Het begint met hoe jij over jezelf denkt en praat.

Niet altijd makkelijk. We hebben zo onze complexen. En eigen opvoeding. En die rollen en rimpels gaan ook maar hun eigen gang. Toch is het de moeite waard om jezelf lachend in de spiegel aan te kijken en te realiseren hoeveel je op je Maker lijkt.

Filmpje: 

Huis van Belle wil tienermeiden door middel van rolmodellen een beter beeld over zichzelf geven. Omdat meiden mooi gemaakt zijn door hun Schepper! Wil je elke week een tip ontvangen? Kijk dan op Club van Honderd ouders.

Mee bouwen aan Huis van Belle? Klik hier!

Deel dit artikel: