Tip 2 - Hek

door Eline Hoogenboom

Tip 2 - Hek

Met stip op één van best gelezen artikelen op Huis van Belle is het artikel over de eerste zoen. Het artikeltje heeft inmiddels meer dan 370 reacties en dat zijn grotendeels vragen van meiden als: Hij wil al zoenen maar ik nog niet. Of: We vinden elkaar leuk maar hoe geef je nou die zoen? 

Die eerste zoen is, net als de eerste menstruatie of eerste dag op de middelbare een groot moment voor meiden. Iets waar ze tegenop zien en wat ze oneindig spannend vinden. Hoe kun je ze daar goed op voorbereiden? Door ze over het uitzicht te vertellen.

Ik woon op twintig hoog en kijk heel wat kilometers weg. Prachtig, ik geniet er elke dag weer van. De lichtjes, de schemer, de zonsopgang. Mijn deuren kunnen helemaal open en dan geniet ik er nog meer van. Maar ik ben blij met het hoge hek dat voor die deuren staat. Want ik heb ook hoogtevrees.

Zo is het met zoenen en al die andere spannende dingen. Meiden zien of horen over het uitzicht en willen graag alles weten. Hoe voelt het als je zoent? Wat is dat gevoel in je buik? Is seks lekker? Wat komt er na zoenen?

En die kennis is goed. Want uit onderzoek blijkt dat hoe meer kennis meiden hebben, hoe later en meer weloverwogen ze beginnen aan seks. Wees daarom niet bang om een hekje neer te zetten maar bespreek vooral het uitzicht.


Op basis van de meestgelezen blogs geeft Stichting Huis van Belle elke twee weken een tip aan ouders van tienerdochters. Wil jij deze tips in je mailbox ontvangen? Word dan lid van de club van honderd ouders. Dan krijg je ook een toegang tot de moederdochterdag op 9 mei.

Deel dit artikel: