Tip 3 - Woorden

door Eline Hoogenboom

Tip 3 - Woorden

Jouw woorden hebben power. Onderschat ze niet. Toen ik een tiener was, gaf mijn moeder me er veel mee. Gevraagd en ongevraagd. Ik haalde m'n schouders op of gaf haar een grote mond. Eén keer nog kan ik me herinneren dat ik bij haar op schoot kroop, met mijn handen als klompjes van de kou omdat ik weigerde handschoenen aan te trekken. Niet stoer. Maar heel vaak had ze het gevoel dat ik niet luisterde.

Op onze eerste Huis van Belledag stond ik op het podium om meiden te vertellen over vriendschap met Jezus. Ik vertelde dat Hij op ze wacht, met open armen. Na mijn praatje liep ik het podium af, zoekend naar mijn moeder van wie ik wist dat ze zou komen. Daar stond ze, achterin de zaal. Ik omhelsde haar en ze zei: ‘Alles wat ik je heb willen meegeven maar waarvan ik dacht dat je het niet hoorde, sta je nu aan de meiden te vertellen. Ik ben trots op je.’

De woorden van je moeder vergeet je niet.

Het recept: kies twee mooie woorden. Maak er een mooi persoonlijk compliment van. Zeg het tegen je dochter, buurmeisje, nichtje of vriendin of schrijf ze op een kaartje.

Ideeën:

Prachtig, mooi gemaakt, powervrouw, liefdevol, zorgzaam, talentvol, stralend, lief, kanjer, warm, aardig, mijn dochter, trots, slim, grappig, intelligent, opmerkzaam, oog voor detail, blij met jou, trouw, gelovig, geliefd, gewenst, creatief, meelevend, artistiek, vooruitziend, gul, bescheiden, topper, allerliefste.

Eline Hoogenboom is oprichter/hoofdredacteur van Huis van Belle. Dit platform wil tienermeiden door middel van rolmodellen een beter beeld over zichzelf geven. Omdat meiden mooi gemaakt zijn door hun Schepper! Wil je elke week een tip ontvangen? Kijk dan op huisvanbelle.nl/clubvanhonderdouders

Meebouwen aan Huis van Belle? Ga dan naar www.huisvanbelle.nl/bouwmee.

Deel dit artikel: