Tips van Eva!

Extra Eva's Agenda

Tips van Eva!

In Eva's Agenda lees je allerlei boek- en dvd-recensies. Hieronder vind je een lijst met boeken die worden aanbevolen door Eva.

‘Dat’ donkere kind

Lulu Ann’s ouders schrikken als hun kind met een donkere huid geboren wordt. Het wordt een scheiding. Moeder blijft alleen achter met ‘dat’ donkere kind. Genade- en liefdeloos voedt ze haar op. Zo komt het dat Lulu Ann een leugen vertelt om haar moeders genegenheid te winnen, maar de gevolgen zijn desastreus. Goed om te weten: de titel doet misschien een christelijk boek vermoeden, maar God komt er –behalve in de vloeken – niet in voor. Prachtig boek, maar jammer van het taalgebruik.

God sta het kind bij, Toni Morrison, vert. Ronald Vlek. Uitgeverij De Bezige Bij, ISBN 978 90 234 9030 2, E 18,90

Twijfel

Is geloven zeker weten? Mag je eigenlijk wel twijfelen? Heb je hier wel eens discussie over? Ben je misschien iemand die regelmatig ernstige twijfels over het bestaan van God heeft? Of weet je zeker dat God bestaat en valt hierover met jou niet te discussiëren? In alle gevallen is dit boek van Bram Beute, predikant in Kampen, leerzaam en opbouwend. Hij vertelt eerlijk over zijn eigen vragen en twijfels en over hoe je kunt omgaan met deze onzekerheid. Een boek dat uiteindelijk ruimte en opluchting geeft.

Ik geloof, geloof ik, Bram Beute. Uitgeverij Plateau, ISBN 978 90 5804 093 0, E  14,95

Nooit eerder gezegd

Het is juni 1977 als in een universiteitsstadje de 16-jarige dochter van de familie Lee verdwijnt. Een paar dagen later wordt ze dood gevonden in een meer. Vader wordt verteerd door schuldgevoelens en moeder is vastbesloten om de dader te vinden. Een boeiend boek dat knap in elkaar steekt en waarin je ziet wat onuitgesproken verlangens en gedachten teweegbrengen in een mensenleven. N.B. geen christelijk boek.

Wat ik nooit eerder heb gezegd, Celeste Ng., vert. Saskia Peterzon-Kotte. Uitgeverij A.W. Bruna, ISBN 978 940 050 609 1, E 18,95

Leer Hem kennen

Wie is de Heilige Geest? Welke karaktereigenschappen heeft hij? Waar wordt Hij blij van? In het boek De Heilige Geest – De meest unieke persoon op aarde beschrijft predikant John Bevere waarom je relatie met de Heilige Geest zo belangrijk is en hoe Hij ons in staat stelt om Gods verlangens voor ons leven te vervullen. Niet zomaar een leesboek, maar vooral een studieboek met overdenkingen en vragen.

De Heilige Geest – De meest unieke persoon op aarde, John Bevere, vert. Joyce de Jongh. Uitgeverij Majestically, ISBN 978 90 7889 327 1, E 12,50

Liefde & verlies

Na een groot schandaal ontvlucht Catherine haar geboortestad om te trouwen met haar vroegere aanbidder Oscar. Oscar is een weduwnaar die samen met zijn zoontje André op een afgelegen eiland voor Texas woont. Nan, de huishoudster, bestiert sinds de dood van zijn vrouw zijn huishouden en heeft beloofd om voor André te zorgen. De komst van Catherine zorgt dan ook voor nogal wat spanning tussen beide vrouwen, terwijl Oscar zijn best doet om Catherine zo goed mogelijk te laten wennen. Dan volgt er een ingrijpende gebeurtenis, waardoor de vrouwen op elkaar zijn aangewezen. Een boek over liefde en verlies, met een knap opgebouwde spanningsboog, zodat het einde toch onverwacht komt.

De belofte, Ann Weisgarber, vert. Mariella Duindam. Uitgeverij Mozaïek, ISBN 9799023994893, E 19,90

Vastbesloten

Dr. Rebecca is bezig met het ontwikkelen van kunstmatig bloed. Geleid door schuldgevoel gaat ze tot het uiterste. De liefde, haar ziekte en haar nieuwe geloof maken dat ze vastbesloten is om haar werk snel en goed af te ronden. Ondanks de tegenslagen. Een spannend boek over armoede, gerechtigheid, geloof, liefde en vergeving.

Tot het uiterste, Harry Kraus jr., vert. Nico van den Berge. Uitgeverij De Banier, ISBN 978 94 627 8187 0, E 21,95 

Op de vlucht

Lars is een Nederlandse jongen die naar IJsland is afgereisd om daar te werken. Maar zijn voornaamste drijfveer is een bepaalde vrouw uit zijn leven achter zich te laten. Ook Susanne is onderweg naar IJsland. Ook zij heeft een pijnlijke relatie achter zich moeten laten. In IJsland ontmoeten Lars en Susanne elkaar. Als Susanne daadwerkelijk op de vlucht moet voor gevaar, beschermt Lars haar en vinden ze samen uiteindelijk datgene waar ze niet eens naar zochten. Lara is het debuut van Menrike Veldhuizen. Het leest gemakkelijk, maar is jammer genoeg wel voorspelbaar. Toch aardig: de schrijver zorgde ervoor dat je je op een zeker moment afvraagt waar toch de titelnaam Lara vandaan komt. Tijdens het happily ever after kom je het eindelijk te weten.

Lara, Menrike Veldhuizen. Novapres, ISBN 978 90 6318 226 7, E 12,50

Deel dit artikel: