Wat jij wilt weten over Minella

Wat jij wilt weten over Minella

Minella is sinds mei 2016, de nieuwe hoofdredacteur van Eva. Benieuwd naar wie ze is? Minella stelt zich voor.

Favoriete Eva-rubriek

“Het allerleukste vind ik de Eva in Beeld-portretten, omdat ik houd van verhalen. Verhalen van mensen, wat zij hebben meegemaakt, wat zij hebben geleerd, daarvan leer ik weer. Het zijn altijd mooie vrouwen, maar niemand is zomaar geworden zoals ze is.” 

Boeken

“Ik lees altijd een paar boeken tegelijk, dat vind ik prettig. Nu zijn dat de Kronieken van Narnia, Erotische Intelligentie (voor mijn studie), Herstel van identiteit van Leanne Payne en De Kerk van barmhartigheid van paus Franciscus. Veel boeken dus met de thema’s die ik belangrijk vind.”

Stilzitten

“Ik ben aan de oppervlakte heel makkelijk in het contact, heel relaxed, maar in de laag daaronder denk ik alles goed door. Ik doe niet iets zomaar. In de keuzes van mijn werk ben ik ook pur sang een idealist. Ik zou niet met zoveel passie telefoons kunnen verkopen. Dat maakt voor mij een groot verschil in het naar mijn werk gaan. Tegelijkertijd kan ik ook wel aanrommelen, ik kan wel stilzitten, maar er zijn niet veel dagen dat het gebeurt.” 

Koken

“Ik houd van lekker eten, en ik kan ook goed koken. De Italiaanse keuken vind ik lekker. Maar ik houd ook erg van salades. Ik maak wat ik in de keuken heb. Daarom houd ik ook van Jamie Oliver. Door hem maak ik blindelings even snel een paprika tomatensoepje met balsamico-azijn. Love it!”

Sport

“Over sport ben ik wat ambivalent. Je zal mij nooit zien in de sportschool. Dat vind ik echt niet leuk. Het zijn ook van die fantasieloze ruimtes. Laat mij maar paardrijden. Dat heb ik een tijdje gedaan. Zo’n paard voelt heel goed aan of bij jou de balans een beetje zoek is. En het is gewoon lekker om met je laarzen in de stront te lopen. Ik fiets ook heel graag, dan ben ik buiten. Het is voor mij belangrijk om voldoende buiten te zijn. Voor mij is fietsen wel sporten.”

Favoriete tekst

Jesaja 61:1

De geest van God, de HEER, rust op mij, want de HEER heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding, om een genadejaar van de HEER uit te roepen en een dag van wraak voor onze God, om allen die treuren te troosten, om aan Sions treurenden te schenken een kroon op hun hoofd in plaats van stof, vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad, feestkledij in plaats van verslagenheid. Men noemt hen ‘Terebinten van gerechtigheid’, geplant door de HEER als teken van zijn luister.

“Deze tekst inspireert me om vanuit de Geest van God naar buiten te gaan. In zijn kracht is er ontzettend veel mogelijk! En wat een vreugde kun je hierin lezen!” 

Lijfspreuk

“Ik heb niet echt een credo. Ik zeg wel heel vaak ‘kak’ als stopwoord, maar ik probeer me natuurlijk te beheersen. Onlangs citeerde mijn dochter me al op school naar een klasgenootje (met een brede grijns): ‘Het leven is gewoon oneerlijk.’” 

Lievelingslied

“Good, good Father van Chris Tomlin. Daar komt het zinnetje in voor: Oh, I've heard a thousand stories of what they think you're like. But I've heard the tender whisper of love in the dead of night.

En zo is het ook. God is duizend verhalen, Hij kan niet onder een noemer worden gebracht.”

Grootste irritaties

“Ik kan er niet tegen als mensen niet eerlijk zijn. Wat ik echt irritant vind als iets overduidelijk links is. En ze blijven volhouden dat het rechts is. Liever eerlijk en niet mooi, dan oneerlijk.”

Onhebbelijkste gewoonte

“Dat ik echt kan zeuren. Het is een voordeel als je weet wat je wil, maar het kan ook een nadeel zijn. Als ik echt iets vind, kan ik erg vasthoudend zijn. Niet dat ik het telkens noem, dan denk ik: laat maar zitten.  Maar we gaan bijvoorbeeld wel gewoon opruimen als ik thuiskom, terwijl het de gezelligheid doorbreekt.”

Maatje

“Ik heb een hele nuchtere man, dat is heel prettig. Waar ik te hoog vlieg, trekt hij me naar de grond. Hij is voor mij heel betrouwbaar, maar zeker niet saai. Bij hem heb ik een gevoel van thuiskomen. Ik kan van hem op aan. Niets is ook gênant. We kunnen samen keihard lachen om dingen die ik onhandig heb aangepakt en vice versa. Hij is echt mijn maatje!”

Wil je meer lezen over Minella? Check dan het interview met haar in Eva nummer 5. 

Deel dit artikel: