Lezersblog - Gewoon doen of je niets weet...

06-02-2015 - Corine de Heer

Lezersblog - Gewoon doen of je niets weet...

Ik ben te eigenwijs om toe te geven dat mijn man bepaalde dingen beter kan. Ik ken een vrouw die zonder TomTom haar Fiat naar Hoogezand-Sappemeer navigeert. Ik verdwaal regelmatig in mijn eigen woonplaats. Mijn man heeft gelijk.

Een ander man-vrouwverschil: ‘Gewoon doen alsof je van niets weet!’

Vrouwen kunnen dit. Mannen daarentegen niet.

Mijn vriendin vertelde al snel dat ze zwanger was, net als ik tegen haar. Het ‘even voor samen houden, om te wennen’ zoals manlief wil, vinden we lastig. Ik vertelde haar nieuwtje vervolgens wel even door aan mijn manlief, want we hebben geen geheimen voor elkaar.

Maar dan voel je dat het moment nadert dat de officiële zwangerschapaankondiging komt, door de man van de vriendin. En wat doe je? Gewoon alsof je niets weet natuurlijk!

Mijn man staat op die momenten heen en weer te wiebelen op zijn benen. Ik zie hem denken: ‘Enthousiast reageren? ‘Gefeliciteerd man!’ (Een ferme klap op de schouder). Of verbaasd, met grote ogen? ‘Zwanger? Jullie??’ Met een benauwde blik komt er toch een welgemeende reactie.

Maar wat geeft het. Moeder in kwestie is het stralende middelpunt vol hormonen. En manlief? (die van moeder in kwestie) wordt vader en is een man. Dus hem zal het zeker niet opvallen! 

Corine de Heer (25) is getrouwd met Robert en samen hebben ze een 'lieve stoere zoon' Teun van 1 jaar. Corine werkt als docent op een school voor voortgezet onderwijs, afdeling Praktijkonderwijs.

Deel dit artikel: