Blogger van de Maand - Een persoonlijk huis

18 juni 2015

Blogger van de Maand - Een persoonlijk huis

Een redelijk volhardende trend op interieurgebied, is die van de posters en teksten aan de muur. Waar je vroeger stad en land afzocht naar dat ene canvas of schilderij voor boven de bank, kom je tegenwoordig weg met een simpel tekstje in een mooi lettertypje dat je met washi tape op de muur plakt.

Als je die trend ook tegenkomt bij Action en Kwantum, weet je dat je moet oppassen. Je struikelt er over de ‘Home is where the heart is’-tekstborden en posters, originaliteit is ver te zoeken. Ik vraag me af: Hoe persoonlijk is je interieur nog als je precies dezelfde dingen hebt hangen als de rest van Nederland? In hoeverre weerspiegelt je huis dan nog de mensen die erin wonen?

Ik moet toegeven dat ik mij ook schuldig maak aan deze (toch wel gemakzuchtige) vorm van interieurstyling. Zie ik ergens een toffe poster op internet, dan gaat de printer alweer draaien. Ansichtkaartjes gaan nog maar zelden op de post, maar belanden veel eerder op een mooi plekje in huis.

Ook Instagram werkt originaliteit niet echt in de hand. Sinds Instagram the place to be is voor al je interieurinspiratie, beginnen veel huizen er min of meer hetzelfde uit te zien. Zie je in het huis van één van de grotere Instagrammers een mooi item, dan is je huis niet compleet zonder datzelfde item, het liefst op een vergelijkbare manier gestyled.

Ik denk dat ik in dit blog vooral wil pleiten voor een persoonlijk interieur. De trend van met een simpel plaatje of kaartje je interieur opvrolijken, is er juist eentje die originaliteit en persoonlijkheid laagdrempelig maakt. Ga eens aan de slag met potloden, fineliner, aquarelsetje of, als je achter de computer handiger bent, Paint. Het resultaat hoeft geen hoogstaand kunstwerk te zijn, maar iets persoonlijks is snel gemaakt. Ga uit van een tekst die iets voor je betekent, een wijze spreuk of een mooie zin uit een liedje. 

Zelf heb ik een tijdje terug een poster laten ontwerpen van een oud lied, ‘Bless this house O Lord we pray’. De poster heb ik bij een copyshop op A3-formaat laten afdrukken, en hangt sindsdien op een mooie centrale plek in de hal. Een uniek stukje decoratie dat een stukje van wie ik ben en wat ik belangrijk vind, laat zien.

Ben jij gevoelig voor interieurtrends? Hoe zou je jouw huis nog persoonlijker kunnen maken?

Handvol Rust

Deel dit artikel: