Lezersblog - De mens ziet wat voor ogen is...

06-11-2014 Anneke Scholten

Lezersblog - De mens ziet wat voor ogen is...

Al vroeg in het voorjaar heb ik van alles in mijn tuintje gezaaid. Verschillende soorten sla en andere groenten, maar ook heb ik een hoekje gereserveerd waar ik wilde bloemenzaad gestrooid heb. In gedachten zie ik ze al staan, blauwe korenbloemen, knalrode klaprozen, witte margrietjes, kortom, een vrolijk gekleurde bloemenzee.

Al gauw komt er van alles op. Voor mijn man, die even naast mij komt staan kijken of het al wat wordt, ziet het er allemaal hetzelfde uit: kleine groene plantjes. Allemaal onkruid. “Wat is dit? Hier moet je zeker nog onkruid wieden?,” vraagt hij, wijzend naar mijn veldje met bloeiers-in-wording.

Even kijk ik hem geïrriteerd aan. Maar ja, hij kan toch ook niet overal goed in zijn, dus probeer ik het als volgt uit te leggen: “Kijk, jij ziet wat het nu is; maar ik weet wat het gaat wórden. Het groeien heeft tijd nodig, pas dan gaan ze bloeien en dan kun jij er ook van genieten,” antwoord ik.

Eventjes sta ik zo peinzend naar mijn bloementuin in de groei te kijken en bedenk dat God ook zo naar ons kijkt. Wij staren ons soms blind op wat we nu zijn, en kijken heel vaak ook zo naar anderen. Maar God weet wat wij kunnen wórden als we steeds meer op Hem gaan lijken en gaan groeien naar het beeld dat Hij in gedachten heeft.
Ik heb geduld met mijn wilde bloemen; God heeft geduld met ons. Hij wéét wat we kunnen worden…
 
Anneke Scholten is 58 jaar, ze woont in Veenendaal. Getrouwd met Berend, moeder van vier volwassen kinderen (en vier schoonkinderen) en oma van vier kleindochtertjes. Ze is werkloos, maar zéker niet zonder werk wegens vele hobby’s en vrijwilligerswerk.

Deel dit artikel: