Lezersblog - Schoonheid

04-12-2014 Jantje Oosterhof

Lezersblog - Schoonheid

Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden. Ik dwing mijn mond niet steeds af te zakken naar het derde knoopsgat. Zij is zich niet bewust van de bewonderende blikken om haar heen.

Snel bewegen haar vingers over haar mobiel. Ze staat mooi te zijn op een paar lange benen, gestoken in prachtige hakschoentjes. Stapje opzij, stapje naar achteren. In het getailleerde jasje komt haar figuur prachtig uit.
 
Vervolgens keur ik het haar, dat doen vrouwen, keuren. Ze doorstaat de keuring vlekkeloos. Haar lange, blond krullende lokken dansen mee op de cadans van haar typende vingers. Ik voel mij zo langzamerhand een klein vetplantje naast deze prachtige passiebloem.
 
Plotseling wordt ze zich bewust van de mensen rondom haar. Ze kijkt om zich heen. Ik vang haar blik. Gekweld, angstig, radeloos. Ogen die niet bij haar mooie verschijning passen.
 
Daar gaat ze, we kijken haar allemaal na. Ze wordt bijna "ingeblikt". Ik zou willen dat ze bleef staan. Haar storen in haar bezigheid. Met haar praten, al was het vluchtig. Haar aan willen raken met een woord. Misschien zou ik het durven zeggen. God houdt van je! Je bent kostbaar. Prachtig, schitterend maar vooral kostbaar.
 
Ik zie nog steeds haar ogen.


Jantje Oosterhof is 50 jaar, getrouwd met Henk en moeder van vier kinderen, schoonmoeder van twee 'bij'-kinderen en oma van drie kleinkinderen. Twee a drie ochtenden per week werkt ze bij de trombosedienst en een van haar hobby's is schrijven.

Deel dit artikel: