Ben ik leuk genoeg?

Februari 2015

Ben ik leuk genoeg?

Ben ik leuk genoeg? Deze vraag is een worsteling voor veel vrouwen en daarom het thema van Eva 1. Dit nummer staat in het teken van identiteit. God heeft je gewild, dat is de basis. Lukt het jou om van daaruit te leven?

Eline Hoogenboom is Eva van de maand. Ze is hoofdredacteur van tijdschrift Belle en wil daarmee aan jonge meiden vertellen dat ze mooi zijn gemaakt. "Ik groeide op met het idee dat je niet trots mag zijn op jezelf."

Speciaal voor de Eva-lezers schrijft Eline tienertips voor moeders van tieners. Klik hier om ze te lezen!

Wat als het niet meer lukt je lesbische geaardheid te negeren? Yvonne trouwde met Jaap en geloofde in de leugen dat ze gelukkig is. Totdat het niet langer gaat. Lees haar verhaal in Liefde & Leven.

Vier creatieve vrouwen met een boodschap. Ontmoet Elly Zuiderveld, Ilse en Anneke van theater Over schapen en zo en schrijver en spreker Marianne Grandia in Eva in beeld

Roddelen. Hoe moeilijk is het om dat te laten? Mariëtte Woudenberg zoekt het uit in Eva spiegelt.

"Laat je identiteit niet afnemen door de vijand. Jij bént Gods meesterwerk." In Eva en de bijbel zet de Amerikaanse spreker Joyce Meyer je aan het denken over je identiteit vinden in Christus.

Leven vanuit genade, in plaats vanuit verdienste: Hoe doe je dat? Arie de Rover, schrijver van Leven na de genadeklap, vertelt in Eva en relatie. 

Wat is identiteit eigenlijk? Kan dat veranderen in de loop van de jaren? En hoe krijg ik een gezonde identiteit? Je leest het in Eva & Psyche

En verder:
- Eva werkt: Simone Hogervorst is juf op een 'zwarte school' in den Haag.
- Politicus en schrijver Gert-Jan Segers is de Adam van de maand.
- Op bezoek bij Minella van Bergeijk in Eva's tafelmanieren.
- Hoogsensitiviteit: Hoe zet je dit op een goede manier in?
- Hoe doorbreek je emotie-eten? Voedingscoach Marlies van Dooren geeft tips.
- Eva maakt het zelf: Aan de slag met zachte veertjes!

Deel dit artikel: