Durf te dromen

Durf te dromen

Eva van de Maand Mira de Boer droomt ervan dat iedere vrouw zich geliefd voelt door God. “God geeft elke vrouw iets unieks. Dat kan iets heel ‘gewoons’ zijn, maar het is voor jou uniek. Geniet daarvan.” Lees haar verhaal op pagina 10. 


Hoofdredacteur Nienke Westerbeek gaat na zes mooie jaren afscheid nemen van Eva. In de rubriek Eva neemt afscheid vertelt ze over haar nieuwe toekomstplannen en blikt ze terug op haar jaren bij Eva, waarbij ze vertelt hoe Eva haar verder ontwikkeld heeft als mens.

Dromen om iets te betekenen in Gods Koninkrijk. Marije, Inès en Ineke vertellen in Eva in beeld hoe zij deze droom tot werkelijkheid hebben gemaakt. “Ik wil geen kerkchristen zijn.”

Niet dromen, maar doen! In Eva spiegelt vertelt Esther van Lunteren hoe ze eindelijk gedaan heeft waar ze altijd al van droomde. Dit deed ze door haar angst te overwinnen en het te doen.

Schrijfster en spreekster Carolyn Ros schrijft in Eva en de Bijbel over dromen en visioenen in de Bijbel: kunnen we die anno 2015 ook nog verwachten?

In de rubriek Liefde en leven vertelt Mirjam over een schokkende ontdekking: haar man keek naar kinderporno. Wonderbaarlijk genoeg hield haar huwelijk nog stand. “Ik heb besloten dat ons huwelijk kinderloos blijft.”

Heb je altijd al werk willen maken van die ene droom? Een winkel beginnen, of misschien wel een zendingsschool gaan doen? Hoe zet je deze dromen om in daden? Michelle van Dusseldorp heeft in Eva en psyche 8 gouden tips op een rij gezet om jou hierin verder te helpen.

En verder:
- Eva heeft speciaal voor dit nummer het Eva’s droomdossier samengesteld. Ronald en Maresca van der Molen hopen dat christenen meer oog krijgen voor het belang van dromen.

- De Adam van de maand is Gor Khatchikyan. “Mijn droom is om mensen te leiden rechtvaardig te leven dicht bij God.” - Eva over de grens geeft je een kijkje in het dagboek van Maria Angeles die tussen de olijfbomen woont op het Spaanse platteland. - “Wij zijn niet bang. Voor ons is naar de kerk gaan als ademen, je kunt het niet stoppen.” Linda uit Vietnam vertelt haar heftige verhaal over hoe zij en vele andere christenvrouwen vervolgd worden om hun geloof. - Leuk! Lekker knutselen. In Eva maakt het zelf kun je zien hoe je simpele steentjes kunt omtoveren tot kleine kunstwerkjes.

Deel dit artikel: