Gelukkig niet perfect

Gelukkig niet perfect

Het leven gaat niet altijd volgens het boekje. Een huwelijk dat in de soep loopt, ontslagen, ontevreden met het uiterlijk... Soms vergeten we dat onvolmaakt zijn niet erg is. Daar gaat deze Eva over: Gelukkig niet perfect!

Saskia Dian (47) is Eva van de maand. Als jazz-, soul- en goselzangeres heeft zij beslist geen perfect leven gehad. "Ik kan mezelf echt niet op de schouders kloppen omdat ik zulke goede keuzes heb gemaakt. Maar mijn Vader heeft me erdoorheen geholpen."

In Liefde en leven vertelt Inge over haar ontdekking dat ze niet tot gemeenschap in staat blijkt te zijn. Diagnose: vaginisme. Maar niet voor levenslang.

Ben je weleens in gevecht met je innerlijke criticus? Moet je alles goed doen? Daar gaat het over in Eva spiegelt.

Leuke man, fijn huis, een baan en een stel kleine koters. Voor velen het perfecte plaatje. Maar wat als je voor iets anders kiest? Word je dan begrepen? Twee vrouwen vertellen in Eva's geest, ziel en lichaam over hun bewuste keuze voor kinderloosheid. 

Blubberen voor de spiegel. 'Angst voor afwijzing verdwijnt alleen wanneer wij onszelf niet meer afwijzen'. Waarom willen we zo perfect zijn? Lees het in Eva en psyche.

Tien tegeltjeswijsheden in Eva & relatie voor de imperfecte (huisvrouw). Handig om in te lijsten, voor als je innerlijke criticus weer eens om de hoek komt kijken.

In de rubriek Eva in beeld vertellen vrouwen over hun huwelijk dat er door omstandigheden anders uit kwam te zien. Zij besluiten toch in hun niet-perfecte huwelijk te blijven.

Jeannette Westerkamp schrijft in Eva & de Bijbel over onze tekortkomingen. "Deze weerhouden God er blijkbaar niet van om ons in te zetten. Jezus zegt niet: ‘Kom op, je kunt het.’ Of: ‘Het komt wel goed.’ Maar: ‘Volg Mij.’”

En verder:
- Joram Kaat (21) in Eva's Tafelmanieren. Deze nieuwe presentator van de EO-jongerendag noemt zichzelf geen keukenprins. Als je op jezelf woont en koken niet je grootste talent is, dan is er niets fijner om bij 'moeders' aan tafel te schuiven...
- De Adam van de maand is Willem Hoddenbagh. 'Ik probeer mijn zwakte om te zetten in kracht'.
- Het Wilhelmus zingen in Nairobi. In Eva over de grens bezocht Maria samen met collega Marike Blok vijf projecten die zijn gefinancierd door trouwe Metterdaad-giftgevers, om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is met het geld en welke invloed dit heeft gehad.
- Joke (44) is psychiatrisch verpleegkundige. In Eva werkt lees je hoe haar werkdag verloopt. 'Soms help je mensen door niet zo lief te zijn!'
- Eindredacteur en columnist Marlies Medema voelt zich een wandelend pinautomaat in Marokko.

En download de Kaart voor een dagje Utrecht!

Deel dit artikel: