Geven & Ontvangen

November 2014

Geven & Ontvangen

Eva 9 staat in het teken van geven en ontvangen. Naar aanleiding van deze Eva neemt hoofdredacteur Nienke zich voor niet alleen te groeien in het geven, maar vooral ook in het ontvangen. Want ook dat kan soms best lastig zijn!

In november spreekt ze op het vriendinnenweekend, nu is ze Eva van de maand: psychologe Michelle van Dusseldorp. Haar verlangen is om geloof en psychologie bij elkaar te brengen. Ze gelooft dat mensen kunnen veranderen en dat groei en heling mogelijk zijn na pijn.
 
De man van Alice heeft Asperger en ADHD. "Ik houd heel veel van hem, maar iedere dag vereist dit veel creativiteit en geduld van mij." In Liefde & Leven vertelt ze haar verhaal.
 
21 dagen lang een cadeautje weggeven. Word je hier gelukkiger van? En wat doet het met je geestelijk leven? Journalist Maria van Beelen gaat de uitdaging aan.
 
Wanneer we iets geven, verwachten we vaak ook iets terug, voor de balans. 'Voor wat hoort wat'. Toch? Of heeft deze gedachte met een andere behoefte te maken? Corien Oranje zoekt het uit in Eva & Relatie.
 
Is het Gods bedoeling dat we het geven van tienden letterlijk nemen? Een Bijbelstudie van Agnes Huizinga over wetticisme, talenten en tijd en het vertrouwen op God de Vader.
 
Relatietherapeuten Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn gingen op zoek naar het geheim van een goede relatie. Een top 5 van ingrediënten voor een succesvolle relatie én een top 5 van factoren die je relatie doen mislukken.
 
En verder:
-       Collecteren langs de deuren. Drie vrouwen over hun motief.
-       Delen van je lichaam doneren aan een ander. Wat zijn de mogelijkheden?
-       10 manieren om te geven, ruilen en delen. Maar dan anders.
-       Wim Grandia is deze maand de Adam.
-       Matthijn Buwalda over een wel heel bijzondere manier van vergeven.
-       Het weggeven van je dochter aan haar aanstaande man. Daar gáát ze!
-       Coördinator van Voedselbank Amersfoort in Eva werkt.

Geen Eva-abonnee? Vraag hier een gratis proefnummer aan! 

Deel dit artikel: