Mooie woorden

april 2015

Mooie woorden

Woorden, het zijn krachtige dingen die ons leven positief veranderen. Maar soms zeg je iets te snel of ontactisch, waardoor je iemand kwetst. Wat kun je nu wel en wat niet zeggen? Welke impact hebben woorden in ons leven? Je leest het in de nieuwe Eva met als thema: Mooie woorden.

Eva van de Maand Elise Mannah zingt graag over liefde, hoop, geloof en over het leven van alledag. 'Als ik geraakt word door een verhaal, kan ik een paar uur later een liedje hebben. Maar het kan ook ploeteren zijn, hoor...'

Doe je mee aan de Psalmwedstrijd? Schrijf zelf je eigen lied en Elise zet 'm op muziek. Lever hier je tekst in!

In Liefde & leven vertelt Marjolein over haar man die haar verbaal mishandelde. Ze deed alles fout, was 'onhandig' en 'onaantrekkelijk'. 'Je denkt alleen nog maar: ik mag er niet zijn, niet denken en niet voelen.'

Hoe kan het toch dat er zo weinig mensen klanktaal spreken, terwijl Paulus in 1 Korintiërs 14 schrijft dat hij wilde dat iedereen in tongen kon spreken? In Eva spiegelt gaat Marlies Medema op zoektocht en probeert het uit. Lees ook de extra informatie 'Wat is tongentaal nu precies?' en  'Drie belangrijke stappen bij spreken in tongen' van Wilkin van der Kamp.

Mentorschap. Dat is zeker alleen voor mensen met een prachtige getuigenis die altijd de juiste woorden vinden. Denk je. Maar ook jij kunt het. In Eva's geest, ziel & lichaam staan handvaten hoe je mentor wordt.

Wat moet je doen als iemand in je omgeving rouwt? In Eva & relatie vertellen vrouwen over een overleden familielid, en geven tips vanuit eigen ervaring.

Eva en psyche biedt een spoedcursus geweldloos communiceren. 'Voor als je streeft naar verbinding in je communicatie met anderen.'

Relatiecoach Hans 't Hart is Adam van de maand. 'Ons huwelijk hing aan een zijden draadje.'

En verder:
- Marjolein, Jisca en Madelon krijgen een wonderlijke boodschap van God.
- Predikant Mirjam Kollenstaart over de beloften van God. Hoeveel zijn die waard?
- Een cadeautje van Eva, voor jou! Twaalf coupons met mooie woorden.
- Mediator Jeanine Geijtenbeek over haar vak: 'Ik heb gezien wat er fout kan gaan.'  
- In Eva over de grens gaat beeldredacteur Bianca Cooper naar Vietnam. Ze bezoekt vrouwen in de vervolgde kerk.
- Paulien Vervoorn maakt hartig belegd bladerdeeg met salade. 'Het gaat niet om het koken, maar om het samen eten.' Blader snel naar Eva's tafelmanieren!

Deel dit artikel: