Zelf doen!

December 2014

Zelf doen!

Zelf doen! is het thema van het extra dikke decembernummer. Met creatieve zelfmaakideeën voor kerst, tips om zelfvoorzienend te leven en single moeders die een kind adopteren. Maar ook: leren loslaten en je overgeven aan God.

Eva van de maand is Adrianne Rook die werkt als coördinator bij stichting Present. "In dit werk heb ik echt mijn bestemming gevonden. De weg hiernaartoe was moeizaam, maar alle pijn en moeiten hebben me meer begrip voor mijn omgeving gebracht."

Zelf kun je ook aan de slag voor stichting Present. Steek 30 of 31 januari de handen uit de mouwen tijdens de Eva-presentdagen! Meer informatie vind je hier.  

Hoe is het om als single moeder een kind te adopteren? De vrouwen van Eva in beeld maakten de keuze dit te doen en delen hun verhaal.
 
In Eva en de bijbel gaat Agnes Huizinga in op de vraag: Stel dat we elkaar nou niet zouden bevragen op wat we doen, maar op wie we zijn?
 
Op haar veertiende wordt Esther uitgehuwelijkt aan haar veel oudere neef, die ze nog nooit heeft gezien. Twee maanden voor de bruiloft vlucht ze en zoekt haar eigen weg. Lees haar verhaal in Liefde & Leven.

Niks geen psycholoog, maar gewoon thuis aan de slag met je geestelijke vorming. Op de bank, met een zelfhulpboek. Vier Eva-redacteuren probeerden het uit en delen hun ervaring in Eva & Psyche.
 
Het geweld van IS, de MH17-ramp, het Israël-conflict en de ebola-crisis. Voor de vier vrouwen in Eva in beeld waren de nieuwsberichten van afgelopen jaar werkelijkheid.
 
Eva heeft een nieuwe columniste! Maak kennis met Carola van Ruiswijk in een portretinterview en lees haar eerste column over het leven op de boerderij.
 
En verder:
- Een stralende kerst met de recepten en kleding uit Eva lifestyle.
- Op stap in het digitale datingpad. Lees de ervaringen van Grace in Eva spiegelt.
- Doe mee met Eva's schrijfwedstrijd!
- De vijf kenmerken van geestelijke volwassenheid.
- Zelfvoorzienend leven, hoe doe je dat? Tien tips van Teunie Luijk.
- Thuisonderwijs vanwege richtingsbezwaar: Hoe lang mag dit nog?
- Wilkin van de Kamp in Adam van de maand.

Deel dit artikel: