Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Botox

Botox

Schitterend gesprek over botox, onlangs in de Volkskrant, tussen twee 39-jarige vrouwen: actrice Halina Reijn en BNN-presentator Sophie Hilbrand. Halina gebruikt af en toe botox, om de rimpels in haar voorhoofd op te vullen, Sophie onderzoekt in een tv-programma waarom mensen dat doen, botox gebruiken.

'Het is gewoon een calvinistische, Bijbelse, achterhaalde opvatting dat je dat niet zou mogen doen,' opent Halina haar betoog. 'Ik zie het als het leven vieren.' Sophie veroordeelt Halina niet, maar plaatst wel veel kanttekeningen: 'De focus komt steeds meer op het uiterlijk te liggen. En dat vind ik geen leuke ontwikkeling als ik aan mijn dochter denk. De industrie rammelt aan de deur en praat je dingen aan.'

Halina legt vervolgens uit dat ze het doet om op het toneel net iets minder expressie te hebben, net iets vriendelijker over te komen. Tot dit moment zat ik in kamp-Hilbrand. Niet op Bijbelse gronden trouwens, maar gewoon, hou eens op, dat gefrut aan je lijf. Je bent mooi zoals je bent! Helemaal mee eens.

Maar toen dacht ik ineens aan mijn eigen frons! Een flink deel van de reacties op mijn tv-programma’s gaat steevast over mijn uiterlijk. Ik kijk doorgaans behoorlijk serieus, vinden veel aardige kijkers. Minder aardige kijkers noemen dat chagrijnig. Onaardige kijkers gaan nog een paar stappen verder maar hun kwalificaties zal ik u (en mezelf ) besparen.

Stel dat u als kijker meer plezier zou beleven aan mijn tv-programma's als ik er wat vrolijker uitzie, vindt u dat dan een goede reden om mijn frons te laten weg-botoxen? Laat maar weten op Twitter:


Tijs
@tijsvandenbrink