Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Dit was de dag?

Dit was de dag?

Vanaf maandag 4 januari verandert er het een en ander op NPO Radio 1. Nu al weer, hoor ik u denken? Ehm, de vorige wijziging was twee jaar geleden. Dat is vermoedelijk langer geleden dan u dacht... De tijd vliegt.

De voornaamste verandering is dat de NOS meer ruimte krijgt van zendermanager Laurens Borst. 's Morgens wordt het Radio 1 Journaal een half uur langer (tot half tien), 's middags wordt het zelfs een uur langer: van 16.00 tot 18.30 uur. In de middag heet het trouwens niet langer Radio 1 Journaal maar Nieuws en co en het krijgt een andere formule dan nu. Er wordt samengewerkt met de NTR, die haar befaamde '1-op-straat-bus' inbrengt.

Als u snel en goed rekent, snapt u al dat de uitbreiding van de NOS-zendtijd ten koste gaat van ons radioprogramma Dit is de Dag. Dat vinden we verdrietig. Voor u (en ons) goed om te weten: de zenderbaas is niet ontevreden over Dit is de dag, integendeel, maar hij vindt dat het nieuwsprogramma van Radio 1 door hoort te lopen tot 18.30 uur.

In plaats van het verdwenen halve uur Dit is de Dag, maken we dagelijks van 20.30 tot 23.00 uur een nieuw programma, samen met de NOS: Langs de Lijn En Omstreken. Met veel sport en een lichte journalistieke inslag. Renze Klamer mag het presenteren, samen met NOS-collega Robbert Meeder. Ik blijf Dit is de Dag presenteren en op vrijdag vervangt Margje Fikse zowel Renze als mij.

Wat niet verandert in 2016: we blijven ons best doen iedere dag sprankelende, onderscheidende en vrolijke radioprogramma’s voor u te maken!


Tijs

@tijsvandenbrink