Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Kampioenen!

Kampioenen!

Nee, hij is niet de enige die in de kleedkamer bidt voor de wedstrijd, zo vertelde aanvoerder Georginio Wijnaldum van landskampioen PSV enkele jaren geleden in het tv-programma 'Hand van God' aan Sander de Kramer. Wie er nog meer in gebed gaan voor de wedstrijd, vertelde hij niet, maar er zijn in de huidige selectie kandidaten genoeg.

Memphis Depay, de topscorer van Nederland, bijvoorbeeld. In welke mate hij gelooft, weet ik niet, maar toen hij de afgelopen zomer voor Nederland scoorde tegen Australië, ging hij door de knieën. ‘Ik bedankte God en mijn opa,’ vertelde hij achteraf. Van hem is bekend dat hij in zijn puberteit wel eens een Bijbel bij zich had in zijn sporttas.

Jetro Willems, de beste linksback van Nederland, schonk onlangs 10.000 Antilliaanse guldens aan goede doelen. Hij zei erbij: ‘Ik vroeg God of ik een voorbeeld mocht zijn voor anderen’. Van verdediger Jeffrey Bruma is ook bekend dat hij in God gelooft.

Maar ja, wat bidt Wijnaldum dan eigenlijk voor de wedstrijd, zullen sceptici vragen. Vraagt hij om de overwinning? ‘Je moet niet in de kerk bidden om doelpunten. Het is hebzucht als je vraagt of je goals mag maken,’ vertelde hij. Wat wel? ‘Ik bid om God te danken, om een mooie wedstrijd, ik bid voor het andere team.’

PSV, mijn favoriete voetbalclub, is kampioen van Nederland. Nee, wees gerust, ik geloof niet dat het komt doordat er zoveel gelovige jongens rondlopen.

Maar mooi vind ik het wel, sportieve publieke figuren die onbekommerd vertellen dat ze in God geloven. En nog kampioen worden ook...


Tijs

@tijsvandenbrink