Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Knevel & Van den Brink en Jinek

Knevel & Van den Brink en Jinek

Deze weken een jaar geleden mochten Andries Knevel en ik voor het eerst ook in de winter samen een late-night-programma maken. Drie weken lang.

We zijn een jaar verder. Er is veel gebeurd. Het programma Pauw & Witteman bestaat niet meer en, eerlijk is eerlijk, KvdB ook niet meer. Pogingen dit najaar om tot een doorstart te komen, zijn niet geslaagd. En dus bleef ons winteroptreden beperkt tot een seizoen. Nu is het de beurt aan Eva Jinek.

Afscheid nemen van dingen die je met plezier deed, zoals KvdB maken, is niet leuk. Maar er is ook alle reden om vrolijk en dankbaar terug te kijken. Vrolijk, omdat we het programma, samen met een grote, wisselende groep talentvolle redacteuren, met heel veel plezier maakten. En dankbaar, omdat we van tijd tot tijd een, naar ons idee, zinnige bijdrage hebben kunnen leveren aan debatten over bijvoorbeeld rituele slacht, embryoselectie en christenvervolging.

Inmiddels staan er nieuwe programma’s op stapel. Niet met dezelfde impact als KvdB, maar wel programma’s waaraan ik met veel inzet en plezier ga werken. En waar u hopelijk met plezier naar gaat kijken.


Tijs

@tijsvandenbrink