Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Ouders van Nederland!

Ouders van Nederland!

Er gaat bijna geen week voorbij of ik lees een bericht in de krant dat scholen een maatschappelijk probleem moeten oplossen. Vorige week waren er zelfs twee problemen in een week die op het bordje van de school gedeponeerd werden.

Eerst was er een rapport over de stemming op scholen in Nederland, geschreven door journalist Margalith Kleijwegt. Ze beschrijft akelig precies wat er zoal gebeurt op scholen als het gaat om maatschappelijke thema's: moslimleerlingen geloven in 'zionistische complottten', zoals bijvoorbeeld de aanslagen op Charlie Hebdo. Een Amerikaans verzinsel om moslims in een kwaad daglicht te stellen.

Een ander meisje staat op in de klas en zegt: "Als ik een Kalasjnikov had, schoot ik alle Joden dood." Een goed gesprek brengt het meisje niet tot rede. Integendeel, een flink deel van de klas is het met haar eens en het meisje eindigt met te zeggen dat ze hoopt dat de juf op het goede pad zal geraken. Verontrustend onderzoek. En hoe eindigt het? Kleijwegt betoogt dat ze hoopt dat docenten beter worden toegerust 'om empathische burgers van studenten te maken'.

Een dag later las ik in de krant dat 'sekslessen op scholen jongens respect moeten bijbrengen'.

Ik snap de roep om bij te sturen via scholen heel goed. Er zijn veel maatschappelijke problemen waar we nauwelijks raad mee weten. En een beetje bijsturen via school kan vast geen kwaad, maar docenten worden er natuurlijk helemaal gek van.

Beste ouders van Nederland, zullen we zelf weer eens wat aan de opvoeding van onze kinderen gaan doen?


Tijs

@tijsvandenbrink