Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Reorganisatie

Reorganisatie

Als u dit leest, hebben tussen de tien en vijftien collega's net te horen gekregen dat er vanaf 1 maart bij de EO geen werk meer voor hen is.

Dinsdag 10 november staat al een aantal weken met rode inkt in de agenda's. Op die dag wordt voor de collega's met een vast contract duidelijk of ze mogen blijven of niet. Over een paar weken krijgen ook de mensen met een tijdelijk contract duidelijkheid.

U heeft het wellicht meegekregen: bij de journalistieke programma's van de EO (Dit is de Dag Radio, Dit is de Dag Reportage, Arena) en bij de collega's die werken voor NPO Radio 2, 5 en 6, is een reorganisatie gaande. Bij televisie omdat er vanaf 1 januari projectmatig gewerkt gaat worden (zonder vaste titels), bij de radio vanwege bezuinigingen en taakveranderingen.

Het is een heftige tijd. Vrijwel alle mensen op genoemde afdelingen (behalve eindredacteuren en sommige producers en presentatoren) zijn boventallig verklaard. Hun functies komen te vervallen en ze mogen solliciteren op nieuwe functies. Alleen: er is voor lang niet iedereen plek.

Het is zeer ingrijpend: jaren ergens werken en dan op een dag te horen krijgen dat het stopt. Terwijl je door wilt en gewoon een gezin te onderhouden hebt en/of een hypotheek moet betalen. Kortom: onzekerheid, angst en verdriet. Ondertussen gaat het werk door: zelfs dinsdag 10 november moet er gewoon een radio-uitzending worden gemaakt.

Ik hoop dat u het ons vergeeft als u een dezer dagen merkt dat de programma's iets minder soepel lopen dan normaal. En ik zou het mooi vinden als u even aan de collega's denkt die het treft; voor ze bidt, of op een andere manier met ze meeleeft.


Tijs
@tijsvandenbrink