Visie op Facebook

Meepraten over films? Op de speciale Televisiefilm-Facebookpagina kunt u uw reactie achterlaten.

Weg met bioscoopreclame!

Weg met bioscoopreclame!

Ophef in Groot-Brittanni├ź onlangs over een spotje van de Church of England.

Die kerk wilde een videoclip van het Onze Vader vertonen in bioscopen, rond Kerst. Het bedrijf dat de advertenties voor de bioscopen regelt, weigerde de clip. Ze zijn tegen reclame met politieke en religieuze inhoud.

De Britse premier Cameron noemde de weigering van het bedrijf 'belachelijk'. De kerk kreeg zelfs steun van misschien wel de beroemdste atheïst ter wereld, evolutiebioloog Richard Dawkins, die dat fijnzinnig (ahum) toelichtte: 'Iemand die zich beledigd voelt door iets triviaals als een gebed, verdient het beledigd te worden'.

Ik kan me persoonlijk wel iets voorstellen bij de weigering van het bedrijf. Niks mis het Onze Vader natuurlijk, maar zou u graag een paar Koranverzen willen horen voor de film begint? Of een spotje van een politieke partij waar u niks mee heeft?

Ik zou graag een reuzenstap verder willen gaan: schaf bioscoopreclame helemaal af! Het is namelijk van een dwingelandij die ik zelden meemaak. Ik beschrijf even hoe dat meestal gaat bij mij: ik kom met een noodgang met een kind naar de bioscoop gescheurd, want te laat vertrokken. De parkeerplaatsen zijn dan allemaal vol, dus ik parkeer ver weg en moet dan vijf minuten door de regen rennen. Hijgend en nat naar binnen, nog net op tijd. Of net niet... En dan moet je een kwartier lang gedwongen reclame kijken! Het is totaal oninteressant, allemaal films waar je heel bewust NIET voor gekozen hebt. Je kunt geen kant op, zappen is onmogelijk. Stop met bioscoopreclame! Nog voor de Kerst.


Tijs

@tijsvandenbrink